Jasno
17°
Bratislava
Konštantín
19.9.2024
Kleopatrina hrobka: Strašidelné miesto, nedostupné naveky
Zdielať na

Kleopatrina hrobka: Strašidelné miesto, nedostupné naveky

Pozrite si tiež archívne video o prevoze múmií faraónov.

Príbeh najslávnejšej panovníčky sveta dodnes mnohých fascinuje.

Medzi mnohými pokladmi a záhadami starovekého Egypta je azda jednou z najväčších miesto pochovania jednej z najslávnejších panovníčok sveta. Miesto, kde odpočíva Kleopatra, je námetom nespočetných romantických filmov natočených v továrni na sny. Kleopatrin príbeh je totiž dojímavý a povznášajúci, je esenciou jednej epochy a zároveň jedinečným príbehom krásnej panovníčky, ktorá chcela krajinu pyramíd urobiť opäť veľkou.

Pátranie po jeho hrobke stále pokračuje, ale vyskytlo sa veľké zadrhnutie, ktoré málokto očakával.

Archeológ odhalil, čo by mohlo byť prekážkou pri hľadaní hrobky, hoci už dlho tušia, kde sa nachádza, a ak by sa našla, bol by to jeden z najväčších objavov na svete.

ARCHEOLÓGOVIA PÁTRAJÚ PO MIESTE, KDE SA HROBKA NACHÁDZA, UŽ CELÉ STÁROČIA, ALE STÁLE ZOSTÁVA ZÁHADOU.

Nedávno známy egyptský archeológ povedal, že identifikovali možnú polohu hrobky, ale hovoril aj o nemožnosti jej otvorenia, pretože sa nachádza na nedostupnom mieste. Objavené miesto je zatiaľ neprístupné. Kathleen Martínez, známa bádateľka Kleopatrinej hrobky, pátra po hrobke už roky a predtým sa za miesto odpočinku milencov považovala obrovská jaskyňa v púšti, ale popredný egyptský archeológ Zahi Hawass vo svojom vyhlásení uviedol, že hrobka sa pravdepodobne nachádza v blízkosti bývalého kráľovského paláca.

Existuje však vážna prekážka: oblasť je dlhodobo pod vodou. Podľa odborníka je to dôvod, prečo sa hrobku doteraz nepodarilo vykopať.

Ak vás zaujímajú ďalšie podrobnosti o záhade hrobky, vyšetrovaní, pochybnostiach odborníkov, otázkach a odpovediach, viac sa dozviete na stránkach National Geographic:

Súvisiace články