Jasno
29°
Bratislava
Adolf
17.6.2024
V komore Veľkej egyptskej pyramídy objavili strašidelné predmety
Zdielať na

V komore Veľkej egyptskej pyramídy objavili strašidelné predmety

Pozrite si tiež archívne video o tom, ako to vyzerá vnútri Cheopsovej pyramídy.

Vo Veľkej pyramíde sa našli úžasné veci. Zmizli hneď po ich objavení.

Najznámejším zo všetkých divov sveta je Veľká egyptská pyramída alebo Cheopsova pyramída, ktorá dominuje krajine a vedľa nej sa nachádzajú ďalšie dve gigantické stavby. Pyramídy v Gíze patria spoločne k najzáhadnejším stavbám na svete a pre vedcov, odborníkov a archeológov majú pripravené nespočetné prekvapenia. Objavy a vykopávky stále pokračujú a vedľa samotnej pyramídy, pod ňou a v jej vnútri sa dokonca môže nachádzať množstvo chodieb a tunelov.

V priebehu storočí bola pyramída vyrabovaná a vedci v nej v poslednom čase našli len tri predmety, napriek nádeji, že ich mohli používať starí Egypťania.

Čo sú však tieto predmety?

ZÁHADA, KTORÁ SA ZA TÝMITO TROMI PREDMETMI SKRÝVA, ZOSTÁVA.

Archeológovia sa rozchádzajú v názoroch na ich funkciu, keďže sa nezachovali žiadne opisy, istá je len ich poloha a pravdepodobne pochádzajú z obdobia pred tisíckami rokov, z obdobia, keď sa stavali pyramídy. Predmety objavil Waynman Dixon pred dvesto rokmi

Ide o kamennú guľu, železný hák a zvláštny kus dreva.

Po ich objavení sa niekoľkokrát stratili a znovuobjavili až po niekoľkých desaťročiach. Predpokladá sa, ale neexistuje zhoda, že tieto predmety mali pravdepodobne meracie funkcie. Predpokladá sa však aj to, že mohli slúžiť v jednej z baní a zohrali úlohu pri jej zapečatení.

Existujú však aj teórie, že tieto nástroje sa už dávno používali na meranie uhla sklonu vrcholových kameňov pyramíd.

A toto sú spomínané predmety:

Súvisiace články