Jasno
19°
Bratislava
Adolf
17.6.2024
Aj Egypt má zakázanú Oblasť 51: Pyramída v nej je záhadou
Zdielať na

Aj Egypt má zakázanú Oblasť 51: Pyramída v nej je záhadou

Pozrite si tiež archívne video o tom, ako to vyzerá vnútri Cheopsovej pyramídy.

Nedokončená pyramída je gigantický monument.

Egyptská Oblasť 51 je miestom slávnej nedokončenej pyramídy.

POHĽAD NA ŇU JE NAOZAJ ÚŽASNÝ.

Nedokončená pyramída v Zawyet El Aryan je ohromujúca svojou monumentálnosťou a je obklopená množstvom tajomstiev. Mnohí ľudia napríklad tvrdia, že táto pyramída nebola postavená ako pohrebisko a že sarkofág v nej v skutočnosti nie je sarkofágom, pričom mnohí tiež tvrdia, že nebola opustená, ale zámerne zbúraná. od roku 1964 je toto miesto pod vojenským obmedzením a legendy sú ešte silnejšie, pretože mnohí ľudia za týmto krokom tušia niečo iné.

Prvé písomné zmienky o pyramíde pochádzajú z polovice 19. storočia a prvé vykopávky na mieste sa začali v roku 1905 pod vedením talianskeho archeológa Alessandra Barsantiho. Výskumníci našli obrovskú podzemnú chodbu vedúcu do podzemnej komory. Práve tu sa neskôr našiel monumentálny sarkofág, ktorý odborníkov ohromil.

Komora vyzerá ako umelý kaňon.

Preto vedci od začiatku pochybovali, či obrovská stavba bola naozaj určená ako pohrebisko a nikdy nebola dokončená, ale zostala ruinou, ktorá umožňuje skúmať fázy výstavby pyramídy. Nakoniec objav záhadného oválneho sarkofágu na mieste, v nedokončenej pyramíde, rozptýlil pochybnosti.

Hoci sa tiež zistilo, že sarkofág bol prázdny a vyzeral ako nádrž alebo vaňa.

NESKÔR SA V TEJTO KONŠTRUKCII NAŠLA AJ TEKUTINA.

Archeológovia z dôvodu vypuknutia prvej svetovej vojny od vykopávok upustili a odvtedy vykopávky na lokalite pokračovali len čiastočne, z čoho sa zachovali ohromujúce čiernobiele zábery. Keď prišiel na miesto Gaston Maspero, generálny riaditeľ Najvyššej rady pre egyptské starožitnosti, poskytol sa mu fascinujúci pohľad, pretože materiály použité na stavbu boli v úžasnom stave.

ODBORNÍCI TVRDIA, ŽE PYRAMÍDA BY BOLA JEDNOU Z NAJVÄČŠÍCH V EGYPTE, KEBY BOLA DOKONČENÁ.

Ohromujúce staré fotografie nedokončenej pyramídy:

 

Súvisiace články