Jasno
17°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Objavili starovekú pyramídu, ktorá je v rozpore s históriou
Zdielať na

Objavili starovekú pyramídu, ktorá je v rozpore s históriou

Pozrite si tiež archívne video o mexickej pyramíde.

Článok o nej ihneď vymazali.

Gunung Padang je jednou z najzáhadnejších stavieb (pyramíd) na svete a v posledných mesiacoch vyvolala veľkú kontroverziu. Aj keď vďaka zaujímavému seriálu spoločnosti Netflix (Ancient Apocalypse) sa správa o tejto stavbe dostala k ľuďom, ktorí ju nikdy predtým nevideli. Podľa teórií sa v Indonézii nachádza stavba, ktorá by mohla byť stará 25 tisíc rokov, pričom jej najvnútornejšie štruktúry naznačujú, že ide o pyramídu (podľa niektorých výskumníkov o niekoľko pyramíd nad sebou), staršiu ako egyptské alebo mayské pyramídy a všetky doteraz známe pyramídy.

Podľa jednej štúdie ju vytesali ľudia v priebehu tisícok rokov.

Teraz však bola štúdia o Gunung Padangu v časopise Archaeological Prospection stiahnutá. Mimochodom, archeológovia boli voči tomuto oznámeniu od začiatku veľmi skeptickí. V štúdii sa tiež tvrdilo, že komplikovanú architektúru vytvorili ľudia ešte pred vznikom poľnohospodárstva.

Tvrdila však aj to, že na vrchu sa nachádzajú skryté dutiny a komory, ktoré vedú hore, akoby chceli stavby ukryť pred svetom. Niektorí vedci namietali, že v oblasti sa síce našli miesta, kde žili ľudia pred desiatkami tisíc rokov, ale tí žili v jaskyniach, takže existuje len málo dôkazov, ktoré by naznačovali identitu vyspelých staviteľov alebo iných diel, ktoré vytvorili.

Ale ani vzorky pôdy odobraté z tejto lokality nenaznačovali žiadnu ľudskú činnosť spred 25 tisíc rokov.

ŠTÚDIA BOLA NAKONIEC STIAHNUTÁ.

Tu je Gunung Padang v súčasnej podobe:

Súvisiace články