Jasno
11°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Otvorili démonickú mayskú pyramídu: Jej obsah vydesil vedcov
Zdielať na

Otvorili démonickú mayskú pyramídu: Jej obsah vydesil vedcov

Pozrite si tiež archívne video o údajnom konci sveta podľa mayského kalendára.

Mnohé otázky týkajúce sa tohto objavu zostávajú dodnes nezodpovedané.

V Strednej Amerike sa gigantické stavby radia jedna za druhou, ale o mayských a aztéckych pyramídach sa vie ešte menej. Dokonca menej ako o egyptských pyramídach. Pravdepodobne mali rituálnu funkciu a v niektorých z nich boli pochovaní slávni panovníci, ale dodnes sa archeológom podarilo nájsť len málo mayských kráľovských hrobiek. Keď však našli najdôležitejší nález, naskytol sa im desivý pohľad.

Objav hrobky Červenej kráľovnej bol obrovskou senzáciou, no jej záhady zostali dodnes nevyriešené.

Telo Červenej kráľovnej sa našlo pri vykopávkach pyramídy v Palenque a vedci určili, že žena s veľkou autoritou bola pochovaná v 7. storočí. Keď však rakvu otvorili, archeológov privítal ohromujúci pohľad: jej pozostatky boli pokryté hrubou vrstvou červeného prachu.

VNÚTRO RAKVY BOLO VYSTLANÉ TOUTO ČERVENOU LÁTKOU.

Vo veku rakvy sa našiel aj malý otvor, cez ktorý sa prvýkrát pozreli na pozostatky pomocou kamery. Podľa mayských predstáv tento malý otvor (známy ako psychoduktus) umožňoval mŕtvemu po smrti komunikovať so živými. Červený prach symbolizoval znovuzrodenie a vzkriesenie, preto Mayovia používali v hrobke túto farbu. Prach bol tiež jedovatý.

Dodnes sa nepodarilo odhaliť identitu ženy a nevieme, kto bola kedysi táto úctyhodná dáma a prečo dostala hrobku na posvätnom mieste. Nakoniec ju nazvali príznačne Červenou kráľovnou. Mnohí bádatelia sa domnievajú, že mohla byť manželkou legendárneho kráľa Pakala.

TU JE ÚŽASNÝ NÁLEZ Z HROBKY:

 

Súvisiace články