Jasno
19°
Bratislava
Roland
9.5.2024
4500-ročný dokument odhalil záhadu stavby Veľkej pyramídy
Zdielať na

4500-ročný dokument odhalil záhadu stavby Veľkej pyramídy

Pozrite si tiež archívne video o tajomstvách egyptských pyramíd.

Ide o najväčší nález, ktorý ľudstvu vyrozprával príbeh jej stavby.

Je to pravdepodobne jedna z najrozporuplnejších tém v každej spoločenskej konverzácii, do ktorej sa zapája aj laická verejnosť, ktorá sa zamýšľa nad tým, kto postavil egyptské a mayské pyramídy. Táto téma je veľmi rozdeľujúca, pretože konšpirační teoretici považujú egyptské pyramídy za istý dôkaz toho, že na ich stavbe sa musela podieľať cudzia alebo aspoň veľmi vyspelá civilizácia, inak by to Egypťania pred tisíckami rokov nedokázali.

Bez ohľadu na to, koľko dôkazov sa objaví, mnohí ľudia sú neoblomní vo svojom názore, preto je vždy veľkým vzrušením, keď veda nájde niečo, čo nám hovorí, ako boli tieto gigantické stavby boli postavené. Pre mnohých je to nová téma na diskusiu, pre iných dostatočný dôkaz. Večná diskusia je neriešiteľná, ale je to téma, ktorú sa oplatí sledovať.

Ako teda mohli byť tieto monumentálne stavby postavené?

DÔKAZY O ICH VÝSTAVBE SA NAŠLI UŽ V MINULOSTI, A TO DOSŤ PRESVEDČIVÉ.

Zahi Hawass, popredný egyptský archeológ, považuje 4 500 rokov starý dokument za najväčší objav 21. storočia. Dokumenty patria medzi najstaršie písomnosti, aké sa kedy našli, a umožňujú nám nahliadnuť do života Egypťanov počas vlády faraóna Cheopsa. „Denník" egyptského majstra staviteľa Merera, opisuje, ako sa gigantické kamene prenášali po sieti špeciálne vybudovaných kanálov a potom sa kotúľali pomocou drevených kolíkov.

V dokumente je zaznamenaný proces, ktorý trval niekoľko mesiacov vrátane štyroch dní, ktoré trvalo, kým sa vápenec dostal po vode k pyramíde, a potom bol prepravený z miesta ťažby na miesto, kde bol použitý. 

Súvisiace články