Oblačno
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Svet šokujú kruhové pyramídy: Objavili sa z ničoho nič
Zdielať na

Svet šokujú kruhové pyramídy: Objavili sa z ničoho nič

Pozrite si tiež archívne video o údajnom konci sveta podľa mayského kalendára.

Úžasne vyzerajúce stavby sa našli v Mexiku.

Keď sa povie pyramídy, väčšina ľudí pravdepodobne hneď ukáže na Egypt alebo stredoamerické kultúry vrátane Mayov. Pyramídy alebo stavby podobné pyramídam však stavali aj mnohé iné kultúry a jednou z najznámejších je hrobka veľkého cisára zjednotiteľa v Číne, ktorú sa odborníci dodnes neodvažujú otvoriť, aby sa nepoškodili úžasné poklady, ale v písme sa nachádzajú aj varovania, že stavba by mohla obsahovať zbrane na ničenie.

V Mexiku však stavali pyramídy mnohé kultúry a mnohé z nich boli veľmi záhadné a malé. V americkom Guachimontones sa nachádzajú záhadné kruhové pyramídy, ktoré sa nepodobajú na žiadne iné pyramídy nájdené v Amerike. Stavitelia sú tiež dosť záhadní a zanechávajú len málo stôp, preto neprekvapuje, že mnohí na internete si tieto stavby okamžite spojili s mimozemskými bytosťami.

Staviteľov pyramíd, teda ľudí, ktorí ich postavili, vedci nazvali Teuchitlánčanmi.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa david muñiz (@edavidm)

Ich história siaha od 3. storočia pred naším letopočtom do 9. storočia nášho letopočtu, ale okrem stôp vyspelého poľnohospodárstva a rybolovu sa o nich vie len veľmi málo. Záhadou je aj funkcia pyramíd: možno slúžili ako kalendár, ale mnohí bádatelia sa domnievajú, že obyvatelia uctievali boha vetra a pri pyramídach vykonávali zvláštne rituály. Archeológovia dokonca našli dôkazy o tom, že pri pyramídach mohol byť postavený jeden alebo viacero stĺpov, na ktorých viseli kňazi a začínali rituály.

Takto vyzerajú pyramídy:

;

Súvisiace články