Zatiahnuté
14°
Bratislava
Václav
28.9.2024
Archeológovia našli záhadný čierny sarkofág: Keď ho otvorili, ostali zdesení
Zdielať na
Video

Archeológovia našli záhadný čierny sarkofág: Keď ho otvorili, ostali zdesení

Zdroj: YouTube/Ancient Architects

Mnohí sa obávali, že ak sarkofág otvoria, spustí sa starodávna kliatba.

Egypt je krajina plná záhad, pod povrchom sa tisícky rokov ukrývajú také úžasné poklady, že sa ich archeológovia stále snažia odhaliť. Samozrejme, niektorí ľudia pristupujú k týmto tajomným a vzrušujúcim nálezom opatrne, pretože od objavenia Tutanchamónovej hrobky sa mnohí domnievajú, že niektoré sarkofágy môžu skrývať rôzne kruté kliatby, ktorým je takmer nemožné uniknúť.

Ešte v roku 2018 urobili archeológovia v Egypte podivuhodný objav v podobe čierneho žulového sarkofágu nájdeného v podzemí. Mnohí ľudia sa okamžite vydesili, mali pocit, že nález je vyslovene zlý, ale odborníkov strach miestnych obyvateľov nezaujímal, hrobku vykopali a zistili, čo skrýva - a potom prišiel šok!

ČIERNY ŽULOVÝ SARKOFÁG UKRÝVAL NIE JEDNU, ALE TRI KOSTRY A OKOLO POZOSTATKOV SA NACHÁDZALA ZÁHADNÁ ČERVENOHNEDÁ TEKUTINA, ČO ĽUDÍ OKAMŽITE VYSTRAŠILO, PRETOŽE TO NIE JE VEĽMI BEŽNÝ JAV.

Ukázalo sa, že tekutina bola voda, ktorá tu stála tisíce rokov a mala nepredstaviteľný zápach, z ktorého sa dvíhal žalúdok. Archeológovia dúfali, že nájdu pozostatky Alexandra Veľkého, no nestalo sa tak, v záhadnom sarkofágu spočívali "len" kostry troch vojakov, ktorých objav, hoci nevyvolal žiadne kruté prekliatie, mal pre odborníkov obrovský význam.

Objav mal na ľudí zvláštny vplyv, mnohí z nich hovorili, že chcú ochutnať tmavú tekutinu, pretože niektorí veria, že môže mať magickú moc a dokonca sa v nej nachádza prameň mladosti. Samozrejme, nie je to tak, pretože ak by ju niekto vypil, existuje veľká pravdepodobnosť, že by celkom vážne ochorel, takže nie náhodou nikomu nebolo dovolené vysloviť takúto zvrátenú požiadavku.

Video s niekoľkými zábermi z tohto objavu si môžete pozrieť tu:

Súvisiace články