Skoro jasno
20°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Nečakané zvesti z Marsu: NASA odhaľuje tajomné znaky a úchvatnú snímku!
Zdielať na
Video

Nečakané zvesti z Marsu: NASA odhaľuje tajomné znaky a úchvatnú snímku!

Zdroj: NASA

NASA zverejnila šokujúco ostrú a zaujímavú fotografiu Marsu.

NASA sa vydala na misiu historických rozmerov na Mars a počas nej sa na rôznych stránkach objavujú ohromujúce fotografie a videá vďaka marsovským roverom Perseverance a Curiosity. Vždy umiestnia nejaký záhadný podtitul, o ktorých sa môžu tí, ktorí sa radi pozerajú na obrázky s vysokým rozlíšením, debatovať ešte týždne a mesiace. V minulosti sa objavilo nespočetné množstvo teórií o tom, že tieto fotografie zobrazujú veľmi pozemské veci, ale odborníci ich, samozrejme, dokázali zakaždým vyvrátiť.

Nedávno bolo zverejnené senzačné video, ktoré ukazuje, ako vyzerá západ slnka na červenej planéte. Mnohých pravdepodobne ani nenapadlo, že takto by to mohlo vyzerať. Zatiaľ čo Slnko pri západe sfarbuje na Zemi krajinu do červena, na Marse je planéta je zaplavená modrou farbou.

A aká senzačná fotografia prišla teraz?

Zo záberov Curiosity urobili krásnu panoramatickú snímku vrátane snímky v dennom čase, ktorá ukazuje marťanskú krajinu v ostrých detailoch. Fotografia oblasti Marker Band Valley bola zhotovená počas zimy, takže v atmosfére je menej prachu a krajina je oveľa lepšie viditeľná.

Ide o slávne údolie Marker Band Valley, kde predtým rover Curiosity nečakane objavil stopy po starobylom jazere, o ktorom odborníci predtým nevedeli.

Súvisiace články