Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
V hlbinách džungle objavili mesto stratené pred 3000 rokmi
Zdielať na
Video

V hlbinách džungle objavili mesto stratené pred 3000 rokmi

Zdroj: Pixabay

Mayská civilizácia bola oveľa vyspelejšia, než si ktokoľvek dokáže predstaviť.

Bolo natočených nespočetné množstvo dobrodružných filmov, v ktorých sa v džungli našli tajomné, dávno zabudnuté mestá. Človek by si myslel, že je to len výplod fantázie, keďže moderné technológie umožnili výskumníkom odhaliť takmer všetky tajomstvá Zeme pomocou dronov a satelitov, ale zdá sa, že to tak vôbec nie je - stále nás čaká niekoľko vzrušujúcich prekvapení.

Ešte v roku 2015 bolo v Guatemale v hustej časti džungle objavené tajné mesto zabudnuté tritisíc rokov. Už to bola veľká vec, ale keď tam v posledných rokoch začali pracovať archeológovia, uvedomili si, že je to len začiatok, pretože našli veci, ktoré úplne zmenili to, čo sme si mysleli o mayskej civilizácii, jej vývoji a ľudstve vôbec.

CELKOVO SA V TEJTO OBLASTI NAŠLO 417 SKRYTÝCH MIEST STARÝCH VIAC AKO 3000 ROKOV, KTORÉ BOLI VZÁJOMNE PREPOJENÉ ÚŽASNE PREPRACOVANOU SIEŤOU CIEST DLHÝCH PRIBLIŽNE 177 MÍĽ - ARCHEOLÓGOVIA TVRDIA, ŽE BY MOHLO ÍSŤ O NAJSTARŠIU CESTNÚ SIEŤ NA SVETE, AKÚ EŠTE NEVIDELI.

Navyše sa v džungli v niektorých obrovských stavbách našli stopy po starovekých hydraulických systémoch, čo znamená, že mayská civilizácia bola skutočne veľmi vyspelá.

Je neuveriteľné, že až do roku 2015 ľudia netušili, že v hlbinách džungle El Mirador existuje takýto komplex. Hoci aj v súčasnosti, dokonca aj s modernými nástrojmi a vybavením, sa vraj ruiny a pozostatky nachádzajú na ťažko prístupnom mieste a odborníci ich stále skúmajú, aby zistili, či sa im podarí nájsť ešte niečo, čo by mohlo tento objav urobiť ešte cennejším. 

Video o El Mirador si môžete pozrieť tu: 

Súvisiace články