Oblačno
15°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
V Čechách vzniklo obrovské graffiti: Nehanebný obrázok je vidieť až z vesmíru!
Zdielať na
Video

V Čechách vzniklo obrovské graffiti: Nehanebný obrázok je vidieť až z vesmíru!

Zdroj: Google Map

Obrázok ženy, ktorý ocenia len kozmonauti? Pri obci Maxov na Českolipsku na streche opusteného objektu vznikla obria maľba, ktorá znázorňuje nahú a kľačiacu ženu s otvorenými ústami. Kontroverzné dielo autori pomenovali Modlitba. Obrie graffiti, ktoré je podľa nich najväčší ilegálny streetart v Česku, je už k nájdeniu aj na mapách servera Google.

K obci Maxov pri Českej Lípe sa vlani v lete vypravili dvaja českí umelci, ktorí si na sociálnych sieťach hovoria RitchieUnlimited a JW Mind Strike. Na streche opustenej budovy vytvorili takzvaný mural, čo je veľkoplošná maľba na stene verejných budov. Ako RitchieUnlimited uvádza na svojom facebookovom účte, maľba zaberá plochu o rozmere 600 metrov štvorcových! Práca umeleckému duu zabrala dva dni a padlo na ňu 80 litrov farby.

Maľba dostala názov Modlitba a je na nej vyobrazená nahá kľačiaca žena s otvorenými ústami. Výtvor sa však stal istým unikátom. Je totiž vidieť až z vesmíru!

„Dámy a páni? Pozeráte sa na niečo, čo v Českej republike v takom meradle ešte nikdy nikto neurobil! Odteraz až do ďalšej aktualizácie máp bude vždy vidieť naša spoločná práca s názvom Modlitba.“

- napísal Unlimited Freedom Ritchie.

"Najväčší nelegálny streetart v ČR."

- dodal.

RitchieUnlimited sa okrem muralu zaoberá prieskumom moderných ruín a rád vraj „lezie na všetko vysoké,“ ako uvádza na svojom profile.

„Cestujem po celom svete a navštevujem opustené miesta, o ktorých ani nemáte tušenie, že existujú.“

- dodáva s tým, že nedávno navštívil Černobyľ a aktívnu sopku La Palma. Svojich fanúšikov však varuje, aby nič podobné, čo na jeho profile vidia, sami neskúšali.