Jasno
18°
Bratislava
Lea
29.4.2024
VIDEO: Desivé zábery bazéna na mrakodrape počas zemetrasenia
Zdielať na

VIDEO: Desivé zábery bazéna na mrakodrape počas zemetrasenia

Pozrite si tiež archívne video o zemetrasení v Taiwane.

Voda zo strešného bazéna v Tchaj-peji sa počas zemetrasenia vyliala na bok mrakodrapu, keď krajinou otriaslo najsilnejšie zemetrasenie za posledných 25 rokov.

Zábery zachytávajú vodu, ktorá sa počas zemetrasenia v hlavnom meste Tchaj-pej vylieva zo strešného bazéna, zatiaľ čo na inom zábere je vidieť obrovské vlny, ktoré sa počas zemetrasenia rúcajú okolo muža plávajúceho v bazéne na vrchole budovy, ukazuje záznam SkyNews.

Stredajšie zemetrasenie s magnitúdou 7,2, najsilnejšie na Taiwane za posledných 25 rokov, zasiahlo v ranných hodinách riedko obývaný východný okres Hualien. Otrasy bolo cítiť aj v hlavnom meste ostrova Taipei, kde spôsobili minimálne škody.

Počet zranených sa do štvrtka zvýšil na 1 058, zatiaľ čo počet mŕtvych zostáva na deviatich.

V meste Hualien sa podarilo vyslobodiť všetky osoby uviaznuté v budovách, ale následné otrasy spôsobili, že viac ako 300 ľudí strávilo noc v stanoch namiesto svojich domovov.

Obyvatelia Uránu, desaťposchodovej budovy v centre mesta, čakali pred budovou, aby si mohli vziať svoje najdôležitejšie osobné veci. Obyvatelia dostali bezpečnostné prilby a mali desať minút na to, aby si vyzdvihli svoje najdôležitejšie cennosti.

Wei Chia-hsien, starosta mesta Hualien, predtým informoval o 48 poškodených bytových domoch, z ktorých niekoľko spadlo pod takým ostrým uhlom, že prízemie bolo úplne rozdrvené.

 

Súvisiace články