Skoro jasno
12°
Bratislava
Kvetoslava
24.10.2024
Psičkára vydesila štvormetrová príšera: V tlame mala ľudskú mŕtvolu
Zdielať na
Life

Psičkára vydesila štvormetrová príšera: V tlame mala ľudskú mŕtvolu

Zdroj: Pixabay

Pokúsil sa odohnať krvilačné zviera, ale to vzalo mŕtvolu so sebou.

Muž bol na každodennej prechádzke so svojim psom, keď narazil na niečo desivé: štvormetrového aligátora, čo bolo samo osebe šokujúce, ale skutočný šok prišiel, až keď sa naňho pozrel zblízka. V jeho tlame sa nachádzala ľudská mŕtvola. Muž sa snažil zviera odohnať, aby polícia mohla obeť identifikovať, ale aligátor si vzal telo so sebou.

Boli informované úrady, ktoré okamžite zareagovali a štvormetrového aligátora uspali. K incidentu došlo v piatok popoludní v kanáli v Largu na Floride.

Úrad šerifa okresu Pinellas v tlačovej správe uviedol, že samec aligátora bol dlhý 13 stôp a 8,5 palca (cca 3,9m) a po vytiahnutí z vody bol "humánne" usmrtený. Ľudské pozostatky potom z vodného toku vyzdvihol potápačský tím šerifa.

V príspevku na Facebooku o útoku úrad šerifa varoval obyvateľov a návštevníkov, že aligátory sú v období rozmnožovania, čo znamená, že sú ešte nebezpečnejšie ako zvyčajne, a v žiadnom prípade by sa nemali približovať k žiadnej oblasti, kde sú vystavení pôsobeniu týchto zvierat.

K tomu, či sa vyšetrovatelia domnievajú, že aligátor zabil osobu, ktorej pozostatky sa nachádzali v tlame zvieraťa, sa nevyjadrili.

Smrteľné útoky aligátorov sú pomerne zriedkavé. Podľa internetovej encyklopédie AZ Animals je v Spojených štátoch každoročne zaznamenaných v priemere približne šesť smrteľných útokov aligátorov.

Florida je domovom viac ako milióna aligátorov. Za posledných 10 rokov Florida zaznamenala v priemere približne osem nevyprovokovaných (t. j. odvrátiteľných) uhryznutí aligátorom ročne, ktoré si vyžiadali lekárske ošetrenie.

Jamarcus Bullard pre miestnu spravodajskú stanicu NBC News uviedol, že aligátora zbadal v piatok popoludní.

"Hodil som do aligátora kameň, len aby som sa presvedčil, či je to naozaj aligátor, a vtedy som si všimol, že vyzerá, akoby niekoho ťahal za telo - akoby sa držal spodnej časti trupu a ťahal ho pod vodu," povedal rozrušený muž.

Bullard potom aligátora nahral mobilným telefónom a video odovzdal úradom.

Tie neskôr uviedli, že osoba, ktorú našli spolu s aligátorom, bola identifikovaná ako 41-ročná Sabrina Peckham. Portál Insider s odvolaním sa na súdne dokumenty uviedol, že Peckham v júli prichytili pri neoprávnenom vniknutí do mokrade, len niekoľko blokov od miesta nálezu tela.

Vyšetrovatelia tiež uviedli, že vykonávajú jej pitvu, aby určili príčinu smrti.

Súvisiace články