Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Ako často sa manželia milujú? Koľko sexu je potrebné na dosiahnutie šťastia?
Zdielať na

Ako často sa manželia milujú? Koľko sexu je potrebné na dosiahnutie šťastia?

Zdroj: Shutterstock

Dospelí Američania majú sex v priemere 80-krát ročne, čo je 6-krát mesačne čiže 1 až 2-krát týždenne.

Je veľmi ťažké získať komplexné štatistiky o sexe v manželstve. Každý, kto niekedy žil vo vážnom vzťahu, vie, že manželský život je dosť rapsodický a premenlivý. Sú tu ťažké situácie, vzostupy a pády a, samozrejme, aj pekné chvíle, nehovoriac o tom, že je úplne iné, keď sa ožení niekto v dvadsiatich rokoch a keď sa ho na to pýtajú v päťdesiatich.

Koľko sexu potrebujete, aby ste boli šťastní?

Vo veľmi rozsiahlej štúdii, v ktorej sa 40 rokov sledovalo 30 tisíc párov, vedci zistili, že sex v priemere jedenkrát týždenne je už stabilným meradlom šťastia. Poukázali na to, že viac sexu vo všeobecnosti zvyšuje šťastie, ale nie vtedy, keď je to každý deň. Pohlavný styk častejšie ako raz týždenne nevykazoval významný nárast šťastia.

Kedy sú rozdielne sexuálne potreby problémom?

Odborníci tvrdia, že zdravá sexuálna túžba je u každého človeka iná. Je normálne, ak máte vyššie libido ako váš partner, rovnako ako je normálne, ak je to vo vašom prípade naopak.

Výskumníci tvrdia, že stačí zvážiť dve veci: či sa vaše potreby veľmi líšia od vyššie uvedeného "priemeru" a či sa vaše potreby líšia v rámci vášho vzťahu.

Ak je odpoveď záporná, nemusíte si robiť žiadne starosti. Jediným problémom pre vás je, ak je vo vašich potrebách v rámci vzťahu veľmi veľký rozdiel. Ale aj vtedy záleží na tom, či je rozdiel dočasný a prerušovaný alebo dlhodobý.

Súvisiace články