Jasno
23°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Všetky modelky na módnej prehliadke luxusnej značky skolabovali: Prítomní s hrôzou sledovali dianie
Zdielať na
Life

Všetky modelky na módnej prehliadke luxusnej značky skolabovali: Prítomní s hrôzou sledovali dianie

Zdroj: YouTube/Fashionostats Editz

Pády modeliek na móle sú v dnešnej dobe úplne bežné, keďže často nosia nevhodné topánky.

Toto je hlavný dôvod, ktorý často vedie k pádom modeliek. V súčasnosti je prah stimulov ľudí vysoký a prehliadky idú do extrémov často aj za cenu  bezpečnosti modeliek.

Udalosti ako tá, ktorá sa stala minulý týždeň v Miláne na prezentácii AVAVAV, však nemajú obdobu.

Modelky padali na móle dramatickým spôsobom, čo najskôr vyvolalo neuveriteľné znepokojenie v publiku, kým si hostia uvedomili, že je to súčasť predstavenia a performance.

Značka so sídlom vo Florencii, vedená švédskou kreatívnou riaditeľkou Beate Karlsson, debutovala na podujatí po tom, čo si v priebehu rokov vybudovala kult okolo svojej značky, ktorej kľúčovým motívom sú monštruózne topánky s pazúrikmi a nezvyčajná obuv.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Beate Karlsson (@beate.karlsson)

Jej kolekcia na jar 2023 s názvom „Filthy Rich“ je o posadnutosti tohto odvetvia bohatstvom a postavením, prezentovaná prostredníctvom bláznivých kúskov.

"Chcela som vytvoriť paródiu na módnu prehliadku, ktorá by zodpovedala patetickej téme kolekcie a extrémnej povrchnosti módy v čase, keď hospodárstvo tak upadá, že hrozí jeho kolaps,"

hovorí Karlsson. Extrémne kúsky zahŕňajú chlpaté čižmy od členkov po pás, ktoré vytvárajú ilúziu nôh cosplay monštier a strieborný náhrdelník vyrobený z troch hodiniek Rolex (ktoré sa predali za 300 tisíc dolárov).

„V mnohých ohľadoch je táto kolekcia paródiou na módu tým, že ukazuje, ako chcú dnes ľudia prostredníctvom oblečenia ukázať svoje spoločenské postavenie. Súčasnosť považujem za absurdnú dobu a povzbudzujem ľudí, aby sa smiali s nami a na nás a využili túto hroznú situáciu čo najlepšie,“

uzavrela kreatívna riaditeľka.

Súvisiace články