Jasno
15°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Putinovej milenke Kabajevovej hrozí vyhostenie zo Švajčiarska
Zdielať na
Life

Putinovej milenke Kabajevovej hrozí vyhostenie zo Švajčiarska

Zdroj: Shutterstock

Milenka ruského prezidenta Vladimira Putina Alina Kabajevová čelí vyhosteniu zo Švajčiarska, kde sa pravdepodobne ukrýva so svojimi deťmi. Občania Ukrajiny, Ruska a Bieloruska sa obrátili na Švajčiarsku konfederáciu s petíciou pod heslom „spojiť Evu Braunovú“ s jej „Führerom“.

Petíciu na change.org podpísalo už takmer 75 tisíc ľudí.

Autori petície sa pýtajú vlády, prečo dovoľujú Putinovým komplicom skrývať sa.

V petícii sa uvádza, že „obľúbenkyňa šialeného diktátora a vojnového zločinca“ sa ukrýva v kedysi neutrálnej krajine pred sankciami. Otec jej detí zároveň zákerne útočí na Ukrajinu.

V tejto súvislosti občania troch krajín požiadali švajčiarsku vládu, aby zvážila občianstvo Kabajevovej a potrebu uvaliť na ňu sankcie ako na osobu, ktorá stojí na čele ruského propagandistického mediálneho holdingu, ktorý ruským občanom systematicky odovzdáva nepravdivé informácie.

Autori výzvy žiadajú rozhodnutie o neprípustnosti ďalšieho pobytu Putinovej milenky vo Švajčiarsku a preveria „čistotu“ finančných prostriedkov použitých na kúpu nehnuteľností v mieste, kde sa skrýva.

change.org

​„Budeme hľadať spravodlivosť všetkými možnými spôsobmi. Ak súdny proces odhalí korupciu švajčiarskych politických predstaviteľov, ktorí umožnili Aline Kabajevovej získať švajčiarske občianstvo obchádzaním zákonných postupov alebo pravidiel, budeme sa snažiť o maximálne zverejnenie tejto skutočnosti,“ uvádza sa vo vyhlásení.

Švajčiarsku konfederáciu vyzvali, aby milencov nerozdeľovala, ale „spojila Alinu „Evu Braunovú“ Kabajevovú so svojím „Führerom“ v ruskom bunkri, kde sa diktátor pravdepodobne teraz skrýva.

Súvisiace články