Deväť z desiatich ľudí robí kávu nesprávne: TOTO je správny postup!
Máte vypnuté reklamy
Vďaka financiám z reklamy prinášame kvalitné a objektívne informácie. Povoľte si prosím zobrazovanie reklamy na našom webe. Ďakujeme, že podporujete kvalitnú žurnalistiku.
Pozrite si tiež archívne video o jednorázových pohároch na kávu.
Káva je jedným z najobľúbenejších nápojov na svete, po ktorej s obľubou siahame, ak sme unavení, pracujeme alebo si len potrebujeme oddýchnuť.
Príprava šálky skvelej kávy sa zdá byť jednoduchá, ale aby sme dosiahli kvalitu z kaviarne je dôležitá technika a správne ingrediencie. Pri príprave kávy však existujú typické chyby, ktoré sme teraz pre vás zozbierali.
1. Používame staré mleté kávové zrná
Kľúčom k dokonalej čiernej káve sú čerstvo pomleté kávové zrná. V momente mletia sa totiž uvoľňujú jej arómy.
Od tohto okamihu však chuť kávy neustále klesá.
Oplatí sa investovať do domáceho mlynčeka na kávu, aby ste si každý deň pripravovali nápoj z čerstvo namletej kávy.
2. Kávu skladujeme na nesprávnom mieste
Kávu je dôležité skladovať na suchom mieste, najlepšie vo vzduchotesnej nádobe, vrecúšku alebo krabici.
3. Nedbáme na kvalitu vody
Čo sa týka domácej prípravy kávy, takmer každý používa vodu z vodovodu, aj keď filtrovaná voda alebo minerálka dodáva káve úplne inú chuť. Dôvodom je, že
voda z vodovodu môže mať rôznu tvrdosť a jej nečistoty môžu ovplyvniť aj chuť.
4. Konzumujeme ju z nevhodného pohára
Čajové šálky nie sú v žiadnom prípade vhodné na pitie kávy, pretože ich široké hrdlo umožňuje rýchle vychladnutie nápoja. Hrubšie steny, užšie hrdlo, dokonca aj ručne vyrábané keramické šálky oveľa lepšie držia teplotu pariacej sa kávy.
5. Lejeme kávu do studenej šálky
Keď sa horúca tekutina naleje do pohára s nižšou teplotou, nápoj okamžite stratí svoju teplotu. Predhriatím šálky však môžete predĺžiť radosť z horúcich dúškov.