Jasno
18°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Deväť z desiatich ľudí robí kávu nesprávne: TOTO je správny postup!
Zdielať na

Deväť z desiatich ľudí robí kávu nesprávne: TOTO je správny postup!

Pozrite si tiež archívne video o jednorázových pohároch na kávu.

Káva je jedným z najobľúbenejších nápojov na svete, po ktorej s obľubou siahame, ak sme unavení, pracujeme alebo si len potrebujeme oddýchnuť.

Príprava šálky skvelej kávy sa zdá byť jednoduchá, ale aby sme dosiahli kvalitu z kaviarne je dôležitá technika a správne ingrediencie. Pri príprave kávy však existujú typické chyby, ktoré sme teraz pre vás zozbierali.

1. Používame staré mleté ​​kávové zrná

Kľúčom k dokonalej čiernej káve sú čerstvo pomleté ​​kávové zrná. V momente mletia sa totiž uvoľňujú jej arómy. 

Od tohto okamihu však chuť kávy neustále klesá. 

Oplatí sa investovať do domáceho mlynčeka na kávu, aby ste si každý deň pripravovali nápoj z čerstvo namletej kávy.

2. Kávu skladujeme na nesprávnom mieste

Kávu je dôležité skladovať na suchom mieste, najlepšie vo vzduchotesnej nádobe, vrecúšku alebo krabici.

3. Nedbáme na kvalitu vody

Čo sa týka domácej prípravy kávy, takmer každý používa vodu z vodovodu, aj keď filtrovaná voda alebo minerálka dodáva káve úplne inú chuť. Dôvodom je, že

voda z vodovodu môže mať rôznu tvrdosť a jej nečistoty môžu ovplyvniť aj chuť.

4. Konzumujeme ju z nevhodného pohára

Čajové šálky nie sú v žiadnom prípade vhodné na pitie kávy, pretože ich široké hrdlo umožňuje rýchle vychladnutie nápoja. Hrubšie steny, užšie hrdlo, dokonca aj ručne vyrábané keramické šálky oveľa lepšie držia teplotu pariacej sa kávy.

5. Lejeme kávu do studenej šálky

Keď sa horúca tekutina naleje do pohára s nižšou teplotou, nápoj okamžite stratí svoju teplotu. Predhriatím šálky však môžete predĺžiť radosť z horúcich dúškov.

Súvisiace články