Polojasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
V tomto salóne vás okrem holiacej štetky pohladia aj morské vlny
Zdielať na
Life

V tomto salóne vás okrem holiacej štetky pohladia aj morské vlny

Zdroj: Anarchitect

V Dubaji je možné prakticky všetko.

V obľúbenej metropole Spojených arabských emirátov nájdete pánsky salón priamo na pláži. Z interiéru luxusného holičstva Akin Barber je už na prvý pohľad zrejmé, že sa nachádzame v Dubaji. Je nekonečne elegantný, aj keď možno trochu sterilný.

Londýnsky architekt Jonathan Ashmore tvrdí, že najväčšou výzvou bol  pre neho nedostatok priestoru a blízkosť mora. Do dubajského salóna, kde takmer po celý rok svieti slnko, sa rozhodol vniesť čerstvý a mladistvý dizajn.

Samozrejme, nájdete tu všetky služby, ktoré sú typické pre tradičný barber-shop, od strihania vlasov až po skrášlenie brady či holenie, navyše si môžete zakúpiť rôzne kozmetické a módne výrobky.

​V salóne sa môže naraz pracovať až na štyroch klientoch súčasne v robustných kreslách, takže je jasné, že pred kvantitou mala prednosť kvalita.

​Z tradičného barber-shopu si salón zachoval tradičné prvky ako parkety, kachličky a miesto sa našlo aj pre elegantnú lavičku, kde čakajú klienti.

Za nás vám môžeme sľúbiť, že ak najbližšie navštívime Dubaj, určite sa zďaleka vyhneme britve a nožniciam a vyskúšame, aká je návšteva holičstva priamo na pláži.