Jasno
11°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Mužská elegancia odhalená: 8 pravidiel štýlového džentlmena!
Zdielať na

Mužská elegancia odhalená: 8 pravidiel štýlového džentlmena!

Zdroj: Pixabay

Muž so štýlom pôsobí sebavedome, vyrovnane a vzbudzuje prirodzený rešpekt. A štýl je niečo, čomu sa dá naučiť – prečítajte si osem jednoduchých pravidiel, ako sa k mužom s prívlastkom štýloví ľahko zaradíte aj vy.

Na začiatok si pripomeňme, že nikto sa so štýlom nenarodí. Mať svoj štýl znamená obliekať sa podľa pravidiel, ktoré odrážajú váš životný štýl a osobnosť.

Štýl nepodlieha módnym trendom, ale je čisto individuálnou záležitosťou. A keďže sme všetci rozdielni, aj osobný štýl bude vyzerať rozdielne u rozdielnych mužov.

Vlastný štýl sa mení a vyvíja na základe životných skúseností, experimentovania s módou, čerpania inšpirácie z okolia a v neposlednom rade na vašom individuálnom vkuse.  Existujú ale pravidlá, ktoré šatník a zvyky mužov so štýlom spájajú – a my vám ich dnes priblížime, aby ste si ich hravo osvojili aj vy.

1. Sebavedomie nadovšetko

Nielen sebavedomie ale aj komfort je zárukou úspechu! Štýlový muž sa sám rozhodne, či sa v danom oblečení cíti pohodlne a sebavedome, alebo naopak. Názory predavačov, manželky či známych sú nepodstatné – štýl sa zakladá na pocitoch, a tie musia byť na správnom mieste.

2. Kvalita nad kvantitou

Keďže je štýl nadčasový, štýlový muž bez váhania investuje do kvalitného oblečenia, ktoré mu bude slúžiť roky. Štýlový muž tiež vie, ako sa o oblečenie správne starať, ktoré veci sa dajú prať doma a údržba ktorých si vyžaduje návštevu čistiarne. Štýlový muž taktiež pozná rozdiel medzi vlnou a kašmírom, bavlnou a syntetickým materiálom.

​3. Na logu nezáleží

Muža, ktorý je od hlavy po päty označkovaný logami by sme len ťažko nazvali štýlovým. Posadnutosť značkami nie je nič pre muža so štýlom – áno, aj on má svoje obľúbené značky, ale vyberá si ich nezávisle od toho, či sú známe, alebo nie. Kúpou trička len pre jeho vyššiu cenu a veľký nápis Armani nie je cesta, ako sa medzi štýlových mužov zaradiť. Posúdením kvality, dizajnu a ceny áno.  

4. Dobre zorganizovaný šatník

Ako ľahko sa orientujete vo svojom šatníku? Alebo, lepšie povedané, ako ľahko by sa v ňom orientoval niekto iný? Štýlový muž má šatník bezchybne zorganizovaný a všetko v ňom má svoje presne určené miesto, od topánok, cez nohavice, košele až po najmenšie doplnky. Štýlový muž sa opäť drží pravidla: menej je viac – spraté, zničené, nemoderné či zle sediace kúsky v jeho šatníku nemajú miesto!

​5. Dokonalý strih

Ďalším zo znakov, ktoré majú štýloví muži spoločné je fakt, že im oblečenie bezchybne sedí – nosia výhradne nohavice a saká správnej dĺžky, košele a tričká správneho strihu. Štýlový muž pozná svoju veľkosť a aby jeho štýl ostal aktuálny, pravidelne triedi zo šatníka všetko oblečenie, ktoré tieto podmienky nespĺňa.

6. Starostlivosť

Štýlový muž vie, že výberom oblečenia jeho práca nekončí! Celkový dojem u štýlového muža bude doplnený bezchybným účesom, čistou pleťou, upravenými nechtami a parfumom nanesenom v správnom množstve. Štýlový muž dbá na svoju diétu a pravidelne cvičí, používa kozmetiku a úpravu vlasov a brady prenecháva profesionálom. Nezabúda, že štýl nie je len jeho oblečenie, je to spôsob života.

​7. Štýlový muž strávi menej času obliekaním a viac nakupovaním

Štýlový muž sa zaujíma o módu, nie je ňou však posadnutý. Pri nakupovaní rád strávi viac času hľadaním tých správnych kúskov, než by sa mal uspokojiť s priemernou kúpou za účelom rýchleho úteku z obchodného centra. Tento zmysel pre dokonalosť v konečnom dôsledku urýchli proces obliekania – štýlový muž vlastní v priemere menej oblečenia, všetky kúsky spolu však dokonale ladia a zostavenie perfektného outfitu zaberie menej času.

8. Vlastné pravidlá

Štýlový muž pozná nepísané pravidlá módy, nebojí sa ich však porušiť. Miešanie štýlov a netradičných materiálov, experimentovanie s veľkosťou kravaty – každá cielene mienená odchýlka od noriem mu len dodáva na príťažlivosti a podčiarkne jeho silnú osobnosť.

Súvisiace články