3 druhy zeleniny, ktoré jeme nesprávne: TOTO je správny postup!
Máte vypnuté reklamy
Vďaka financiám z reklamy prinášame kvalitné a objektívne informácie. Povoľte si prosím zobrazovanie reklamy na našom webe. Ďakujeme, že podporujete kvalitnú žurnalistiku.
Zdroj: Unsplash
V záujme nášho zdravia je dôležité mať na pamäti, ktorá zelenina sa ako pripravuje.
Je možné, že doteraz ste túto zeleninu jedli nesprávne.
Rajčiny
Unsplash
Sú obľúbené aj preto, že lykopén, ktorý obsahujú, je silný antioxidant. Ten pomáha predchádzať rakovine a srdcovocievnym chorobám. Vo vode sa ale slabo rozpúšťa, najlepšie sa absorbuje v masti, oleji alebo v paradajkovej omáčke. Ideálne je, ak ich zahrejete na približne 90 stupňov.
Cesnak
Unsplash
Na rande sa príliš nehodí, ale zo zdravotného hľadiska je veľmi užitočný. Po rozdrvení sa z neho uvoľňuje alicín a allyl sulfid – jedinečné látky, ktorým prospieva vzduch a dokážu aj spomaliť progres rakovinového ochorenia. Po rozdrvení ho nechajte približne 10 minút postáť, aby sa tieto látky aktivovali.
Brokolica
Unsplash
Milujeme ju, pretože je plná antioxidantov a vitamínu C, ale varením a pečením sa strácajú. Najlepšie je konzumovať ju surovú alebo upravenú na pare.