Zatiahnuté
Bratislava
Kornel
26.11.2024
Milujete švédske mäsové guľky? Ich príprava je naozaj jednoduchá
Zdielať na
Life

Milujete švédske mäsové guľky? Ich príprava je naozaj jednoduchá

Gastronomický most medzi Slovenskom a Švédskom. Volá sa Köttbullar.

Swedish Club je kultúrna inštitúcia v Seattli, riadená švédskymi Američanmi, ktorej cieľom je podpora švédskej kultúry a životného štýlu. Navštívil ich štáb relácie Eater, aby zistili, ako sa vyrábajú populárne mäsové guľky známe známej švédskej nábytkárskej firmy IKEA.

Najprv vyskúšali legendárne nórske jedlo Lutefisk, čo je v podstate sušená treska, ktorá sa lúhuje tak dlho, až sa z nej stane niečo ako rybací rôsol. Podáva sa s varenými zemiakmi a zeleninou.

A potom už prichádzajú na rad obľúbené švédske mäsové guľky Köttbullar. Slečna ich pripravuje z bravčového a hovädzieho mäsa, pridá k nim na hrubo nakrájanú cibuľu, čierne korenie a strúhanku. Ponúkajú ich so zeleninou a brusnicovou omáčkou.

Dobrú chuť!

Súvisiace články