Milujete švédske mäsové guľky? Ich príprava je naozaj jednoduchá
Máte vypnuté reklamy
Vďaka financiám z reklamy prinášame kvalitné a objektívne informácie. Povoľte si prosím zobrazovanie reklamy na našom webe. Ďakujeme, že podporujete kvalitnú žurnalistiku.
Gastronomický most medzi Slovenskom a Švédskom. Volá sa Köttbullar.
Swedish Club je kultúrna inštitúcia v Seattli, riadená švédskymi Američanmi, ktorej cieľom je podpora švédskej kultúry a životného štýlu. Navštívil ich štáb relácie Eater, aby zistili, ako sa vyrábajú populárne mäsové guľky známe známej švédskej nábytkárskej firmy IKEA.
Najprv vyskúšali legendárne nórske jedlo Lutefisk, čo je v podstate sušená treska, ktorá sa lúhuje tak dlho, až sa z nej stane niečo ako rybací rôsol. Podáva sa s varenými zemiakmi a zeleninou.
A potom už prichádzajú na rad obľúbené švédske mäsové guľky Köttbullar. Slečna ich pripravuje z bravčového a hovädzieho mäsa, pridá k nim na hrubo nakrájanú cibuľu, čierne korenie a strúhanku. Ponúkajú ich so zeleninou a brusnicovou omáčkou.
Dobrú chuť!