Jasno
Bratislava
Sergej
22.10.2024
Vesmírne fotografie: Vedci spozorovali na Zemi skryté pyramídy
Zdielať na

Vesmírne fotografie: Vedci spozorovali na Zemi skryté pyramídy

Pozrite si tiež archívne video o tom ako sa stavali pyramídy.

Porovnanie snímok z vesmíru so snímkami egyptských pyramíd je ohromujúce.

V poslednom čase sa objavilo mnoho správ o nájdení pyramíd na mnohých miestach na Zemi, v niektorých prípadoch ich pomohli lokalizovať dokonca aj snímky NASA, ale často bolo zo Zeme jasné, že stavby podobné egyptským pyramídam sa nachádzajú aj na iných miestach na Zemi, často v Európe a Ázii.

Čínske pyramídy sú obrovské a monumentálne pohrebiská, takže na rozdiel od egyptských pyramíd sú menej záhadné, ale obrovská pyramídová hrobka prvého čínskeho cisára je jedným z najzáhadnejších a najtajomnejších miest na Zemi, pretože odborníci a špecialisti sa ju boja otvoriť, pretože sa opisuje, že v hrobke by sa mohlo nachádzať neuveriteľné bohatstvo, dokonca miniatúrna verzia Číny. Podľa legendy bol prvý cisár pochovaný s palácmi, kočmi a rozprávkovými pokladmi a jeho plánom bolo oklamať smrť.

Zostáva však otázne, koľko z neoceniteľných artefaktov by sa po otvorení pomocou dnešnej technológie podarilo zachovať. Odborníci často pripomínajú, že pri otvorení hrobky faraóna Tutanchamóna sa stratilo množstvo informácií a mnohé predmety boli zničené kvôli podmienkam, v ktorých sa vykopávali.

Ďalším dôvodom neotvorenia pyramídy je silné tradičné presvedčenie Číňanov, ktorí jednoducho nechcú, aby sa ich hrobky narušovali a rušili pokoj pohrebísk.

Málokto to vie, ale čínska hlinená armáda, ktorá sa našla skôr a odvtedy sa považuje za obrovskú senzáciu, je súčasťou tohto hrobového komplexu a mala strážiť cisára po jeho smrti.

Dôvodom, prečo sa hrobka neotvára, je, že podľa dobových správ môžu pri vstupe do komplexu číhať hrôzostrašné pasce.

Pyramídy sú zdrojom veľkého záujmu od 40. rokov 20. storočia, keď pilot amerického letectva z výšky zbadal gigantické stavby, mnohé z nich vedľa seba. A samozrejme, James Gausmann okamžite urobil paralely s egyptskými pyramídami. A dnes vďaka vyspelým technológiám vieme, že v Číne, presnejšie v meste Xian, sa nachádza mnoho pyramídových stavieb.

Je tam takmer štyridsať pyramíd.

Takto vyzerá táto oblasť z vesmíru:

Súvisiace články