Skoro jasno
13°
Bratislava
Ľudmila, Ľudomila
16.9.2024
Astronautovi sa podarilo zachytiť jedinečný záber meteoru
Zdielať na

Astronautovi sa podarilo zachytiť jedinečný záber meteoru

Pozrite si tiež archívne video o meteorite, ktorý ožiaril nebo.

Záber náhle zakryla obrovská záplava svetla.

NASA v poslednom čase zverejňuje neuveriteľné množstvo záberov, videí a fotografií, keďže má vo vesmíre množstvo projektov, z ktorých najnovším je misia na Marse. Rovery Perseverance a Curiosity v súčasnosti pracujú na jednej z dôležitých otázok: či na červenej planéte je alebo bol život, a ak áno, čo mohlo spôsobiť takú veľkú zmenu povrchu planéty. Medzitým sa používa vesmírny teleskop Jamesa Webba, ktorý umožňuje vidieť ďalej do vesmíru ako kedykoľvek predtým v histórii ľudstva.

NASA zverejnila unikátny záber, ktorý ukazuje niečo neuveriteľné.

Astronaut Matthew Dominick bol Medzinárodnej vesmírnej stanici a sledoval dianie, pričom Zem plávala v pozadí v nádhernej záplave svetla a veľmi dobre bolo vidieť nočné svetlá. Obrázok hovorí sám za seba, nepotrebuje nič špeciálne, ale na materiáli je vidieť pohyb.

Je na ňom zaznamenaný výbuch meteoru pri jeho vstupe do zemskej atmosféry. Astronaut teda zachytil jav, ktorý sa odohral v ohromujúcej rýchlosti vo vesmíre, keď mu meteorit preletel „nad hlavou“ rýchlosťou 28 tisíc km/h. Na videu je vidieť, že meteorit sa náhle objaví a exploduje v priebehu dvoch sekúnd, pričom sa objaví len jeden veľmi jasný záblesk svetla.

Tu je video:

Súvisiace články