Skoro jasno
20°
Bratislava
Božena
27.7.2024
Otvorili egyptskú hrobku: Ľudia chceli okamžite vypiť, čo v nej našli
Zdielať na

Otvorili egyptskú hrobku: Ľudia chceli okamžite vypiť, čo v nej našli

Pozrite si tiež archívne video o sarkofágu v Alexandrii.

Ľudia spustili petíciu, aby mohli vypiť to, čo našli v hrobke.

V poslednom čase sa objavilo niekoľko správ o obrovských sarkofágoch vážiacich desiatky ton, ktoré sa našli v Egypte uprostred stavebných prác na pyramídach a ich vykopanie bol veľký výkon. Jedným z najšokujúcejších nedávnych objavov bola obrovská hrobka, vyrobená z čiernej žuly a jeden z najväčších sarkofágov, aké sa kedy našli.

Objavili ju v Egypte, presnejšie v Alexandrii, kde sa hľadá hrobka Alexandra Veľkého. Odborníci dúfali, že sa im podarí nájsť hrobku jedného z najväčších dobyvateľov svetových dejín Alexandra Veľkého, ktorý zomrel veľmi mladý.

Trvalo dlho, kým sa ju podarilo otvoriť.

Archeológovia predtým dospeli k záveru, že sarkofág by mohol byť starý približne dvetisíc rokov a vedcom sa zdal nedotknutý. Bol oň veľký záujem, pretože je zriedkavé nájsť hrobky s múmiami, ktoré neboli vykradnuté. Neskôr ju otvorili, hoci noviny od začiatku informovali o strašných kliatbách.

Zistilo sa tiež, že pochádza z prvých rokov ptolemaiovskej éry. To mohlo vzbudiť nádej, že by sa v nej skutočne mohli nachádzať pozostatky Alexandra Veľkého (niektorí dokonca dúfali v rozprávkové poklady), ale sklamali sa, keď zistili, že hrobka obsahuje okrem niekoľkých kostier aj množstvo červeného blata.

Pravdepodobne išlo o pozostatky vojakov, ale potom sa na sociálnych sieťach niečo stalo.

Ľudia spustili petíciu, že chcú vypiť tekutinu, ktorá vraj má zázračnú moc. Na počudovanie vedcov petíciu podpísali tisíce ľudí. Samozrejme, želanie verejnosti vyšlo navnivoč.

Išlo o najväčší sarkofág, aký bol kedy objavený v Alexandrii, meste s bohatou históriou.

Súvisiace články