Polojasno
24°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Astronauti zo Skylabu museli vo vesmíre masturbovať
Zdielať na

Astronauti zo Skylabu museli vo vesmíre masturbovať

Zdroj: FreePik

Sex vo vesmíre vzbudzuje predstavivosť ľudstva od chvíle, keď Gagarin prvýkrát vystúpil do vesmíru a bezpečne sa vrátil domov.

Samozrejme, táto téma je trochu prevarená, pretože každý vie, že skromné stanovisko NASA je, že sa oficiálne nič podobné nestalo a neoficiálne je to súkromná záležitosť astronautov. Je tiež všeobecne známe, že pomerne veľa astronautských párov absolvovalo spoločné lety do vesmíru a je veľká pravdepodobnosť, že niektorí z nich to aj skúsili.

Mimochodom, odkedy sú lety v nulovej gravitácii dostupné aj na Zemi, objavili sa na túto tému aj empirické správy: Laura Woodmansee vo svojej knihe Sex vo vesmíre píše, že zníženie krvného tlaku môže spôsobiť problémy s erekciou a že bez zábran sa počas sexu vo vesmíre v bezváhovom stave každý pohyb stáva akrobatickým výkonom.

​Oveľa menej diskutovanou témou je, či astronauti vo vesmíre masturbujú. Koniec koncov, posádka zvyčajne zostáva na ISS šesť mesiacov a ľudia majú určité potreby. V komunitnom rozhovore na Reddite americký astronaut Ron Garan na otázku o nedostatku sexu odpovedal, že "ISS je dostatočne veľká, každý si môže nájsť miesto a čas, ak chce byť chvíľu sám". Existuje však aj viac priamych dôkazov.

Michael Collins, astronaut Apolla 11 (pilot, ktorý mal nevďačnú úlohu obiehať okolo Mesiaca, zatiaľ čo Neil Armstrong tam dole tvoril históriu), vo svojej autobiografii spomína, že v 70. rokoch minulého storočia lekári NASA obyvateľom vesmírnej stanice Skylab predpisovali pravidelnú masturbáciu. Predpokladalo sa, že sa tým predíde prostatitíde a infekciám prostaty. Jediný astronaut, o ktorom Collins vie, že to odmietol, bol Joe Kerwin, ktorý bol sám civilným lekárom a prvým astronautom s lekárskym vzdelaním.

Súvisiace články