Polojasno
18°
Bratislava
Servác
13.5.2024
Zem napadnutá lasermi: Odpoveď z vesmíru?
Zdielať na
Chill

Zem napadnutá lasermi: Odpoveď z vesmíru?

Zdroj: Daichi Fujii/Hiratsuka City Museum

Slovensko zatiaľ uniklo útoku zelených laserov, na rozdiel od Havaja.

Ľudia majú pocit, že náš druh a naša milovaná, ale pomaly ničená planéta sa rútia k svojmu definitívnemu koncu. Ničíme si životné prostredie priemyselnými výdobytkami a rozpútavaním vojen. Tragédia však môže udrieť kedykoľvek, v podobe vesmírnej katastrofy alebo zdanlivo nereálnej mimozemskej invázie.

Našťastie zatiaľ nič nenasvedčuje tomu, že by k nám mimozemšťania v blízkej budúcnosti dorazili, literárna veštba H. G. Wellsa o marťanských návštevníkoch je len fantáziou, aj keď kedysi dokonale vyhovovala masovej psychóze. Vojna svetov sa však stala súčasťou univerzálnej kultúry a každý deň sa hlásia ľudia, ktorí videli alebo cítili niečo, čo jasne chápu a vysvetľujú si ako návštevu UFO. Na internete koluje množstvo záberov podivných lietajúcich objektov, ale zatiaľ nikto nedokázal prísť so skutočným, konkrétnym dôkazom.

​Teraz vedecká spoločnosť IFL Science upozornila, že sa deje niečo nadpozemské, pretože v priebehu jedného roka boli na našej planéte dvakrát zaznamenané zvláštne zelené laserové záblesky. Najprv nad vrcholom hory Maunakea na Havaji a potom nad horou Fudži v Japonsku. V druhom prípade miestny výskumník umiestnil kameru so senzorom pohybu v oblasti, ktorá nie je znečistená svetlom. Astronóm chcel pozorovať padajúce hviezdy, ale namiesto toho sa mu podarilo odfotografovať zaujímavé zelené laserové pásy.

Podľa najnovších správ netreba šíriť paniku, nepozvali sme rôznymi rádiovými a laserovými signálmi mimozemšťanov z vesmíru. Aj keby to mohla byť pravda, ale skutočné vysvetlenie zelených nebeských úkazov je oveľa jednoduchšie. Vinníkom je satelit ICESat-2, ktorý svojimi laserovými snímkami skenuje prírodné objekty a meteorologické útvary na Zemi. Podľa IFL Science to aj samotná NASA potvrdila, že túto technológiu jednoducho využíva na zber presných údajov.

Súvisiace články