Polojasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Veľkolepý pohľad: Na dne oceánu sa našiel gigantický objekt
Zdielať na
Chill

Veľkolepý pohľad: Na dne oceánu sa našiel gigantický objekt

Zdroj: Jim Beaudoin/Unsplash

Je úžasné, čo našli v hlbinách oceánu.

Oceánske dno dodnes ukrýva úžasné poklady pred ľudstvom. Pod obrovskou vodnou plochou sa nachádza mnoho neprebádaných oblastí a nejde ani tak o to, že by sme mali nájsť legendárne ruiny dávnej bájnej Atlantídy, ale skôr o zázraky prírody a nikdy predtým nevidené živočíšne druhy. V minulosti sa takmer každý rok objavovali správy o objavení druhov, o ktorých sme si nikdy nemysleli, že existujú. A na dne mora mnohé veci nevyzerajú tak, ako nad ním, takže vás často môže čakať skutočne šokujúci pohľad.

Vedci a odborníci teraz objavili gigantickú podmorskú horu. Tam, kde sa ešte žiadny človek nedostal.

Interesting Engineering tiež informoval, že samojazdiaca loď od spoločnosti Saildrone SD 1200, prehľadala obrovskú oblasť a našla doslova zázrak. Pred prístrojmi superlode sa pri pobreží Kalifornie objavila 1 000 metrov vysoká podmorská hora.

Mimochodom, SD 1200 je najväčšie plavidlo na svete bez posádky, ktoré vykonáva misie v ohromujúco veľkých hĺbkach. A tento prieskum výrazne prispeje k odhaleniu neznámych miest v hlbokých oceánoch a moriach, takže konečne budeme môcť vidieť doteraz nepoznaný oceánsky život. Je neuveriteľné, že poznáme len 5 percent oceánov, takže je stále čo objavovať vo veľkých hĺbkach.

Súvisiace články