Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
NASA našla vo vesmíre niečo úžasné, čo by mohlo všetko zmeniť: Ľudstvo by malo prístup k poznatkom, o ktorých len snívalo
Zdielať na
Chill

NASA našla vo vesmíre niečo úžasné, čo by mohlo všetko zmeniť: Ľudstvo by malo prístup k poznatkom, o ktorých len snívalo

Zdroj: Pixabay

NASA sa chystá na vzrušujúcu misiu, ktorej výsledok by mohol mať úžasnú vedeckú hodnotu.

NASA má veľa plánov a v najbližších rokoch spustí misie, ktoré zásadne zmenia naše predstavy o vesmíre okolo nás. Americká vesmírna agentúra už naplno pracuje na projekte Artemis, ktorý umožní návrat ľudí na Mesiac, a čoskoro by mala odštartovať aj sonda Psyche, ktorej cieľom je dosiahnuť asteroid Psyche 16 obiehajúci okolo Marsu a Jupitera, uvádza Robb Report.

Cesta k nemu by trvala šesť rokov, pričom predpokladaný dátum štartu je december 2023. A vedecký svet už teraz miluje tento projekt, ktorý by mohol ľudstvo obohatiť o nové poznatky.

NASA už roky plánuje bližšie preskúmať asteroid Psyche 16, pretože je známe, že ide o akúsi zlatú baňu. Je zložený zo železa, niklu a zlata alebo platiny, čo znamená, že v sebe ukrýva neuveriteľné bohatstvo. Dalo by sa povedať, že by to z každého človeka na Zemi mohlo urobiť miliardára.

To však nie je všetko, odborníci sa domnievajú, že mohlo ísť o jadro formujúcej sa planéty, ktorou bola kedysi, ale nikdy sa celkom nespojila. Ak je táto hypotéza pravdivá, Psyche 16 by nám mohla pomôcť lepšie pochopiť zemské jadro, o ktorom dnes vieme len veľmi málo.

Súvisiace články