Zatiahnuté
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Dokonca aj vedci z NASA ostali zaskočení tým, čo videli na Slnku
Zdielať na
Chill

Dokonca aj vedci z NASA ostali zaskočení tým, čo videli na Slnku

Zdroj: Shutterstock

Na Slnku sa odohral úžasný úkaz.

Vesmírny výskum je v poslednom čase takmer v centre pozornosti všetkých novinových titulkov: projekt NASA na Marse a potom misia Perseverance, ktorej cieľom je zistiť, či na Marse kedysi existoval život, akú mal podobu a kedy mohol skončiť. A vesmírny teleskop Jamesa Webba nám poskytuje ostrejšie zábery vzdialeného vesmíru ako kedykoľvek predtým.

Niet divu, že sa vesmír dostal na dosah ľudstvu. A keďže informačný šum sa zvyšuje, všetko bude ešte nesmierne zaujímavé. Čoskoro by sa mohla začať misia na Mesiac s možnosťou pristátia ľudí na tejto planéte. Projekt Artemis by mohol byť misiou ohromujúceho významu, keďže vedci už pracujú na tom, ako dopraviť kyslík na povrch Mesiaca.

Podrobne sme o tom písali v predchádzajúcom článku.

​Teraz sa na Slnku odohrala neuveriteľná udalosť, o ktorej informovali mnohé noviny, pretože na planéte došlo ku kolosálnemu "zásahu bleskom". Výboj musel byť dlhý asi 500 000 kilometrov, čo je dosť brutálne číslo. Takýto výboj nikdy zaznamenaný nebol ani na Zemi. Táto úžasná udalosť sa odohrala 19. januára a "blesk" mohol pochádzať z hornej polovice našej Slnečnej sústavy. Udalosť sa odohrala vo veľmi krátkom čase, trvala len niekoľko sekúnd a nespôsobila slnečnú erupciu," uvádza The Sun.

Na webovej stránke denníka The Sun si dokonca môžete pozrieť zábery tohto nezvyčajného javu.

Súvisiace články