Polojasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Ukrýva Slnko obrovské tajomstvo? Odborníci uvádzajú nečakané zistenia
Zdielať na
Chill

Ukrýva Slnko obrovské tajomstvo? Odborníci uvádzajú nečakané zistenia

Zdroj: Shutterstock

Teoretická hypotéza by mohla priniesť šokujúce testy.

Portál Live Science podrobne informoval o veľmi zaujímavej štúdii, pri ktorej sa odborníci inšpirovali sci-fi filmami. Mohla by teda vo vesmíre existovať nejaká vesmírna sieť, ktorej hlavnými zložkami by boli hviezdy? Inak povedané, existuje nejaký druh internetu medzi svetmi?

Musíme sa pozrieť na nový koncept, gravitačnú šošovku, o ktorej sa vo vedeckých kruhoch diskutovalo už pred sto rokmi. Tento jav dáva určitým prostrediam masívnych objektov akúsi vlastnosť superšošovky, v ktorej je dráha svetla ohnutá.

Gravitačné šošovky tiež umožňujú vidieť objekty v ohromujúcich vzdialenostiach s mimoriadnymi detailmi, je to vlastne taká vesmírna lupa, ktorá sa nachádza aj na našom Slnku.

Takto Slnko ohýba dráhu svetla z diaľky.

Wikipedia

​Tento fenomén je schopný prenášať správy aj na veľmi vzdialené miesta vo vesmíre. Vyspelá civilizácia by dokonca mohla v týchto bodoch vytvoriť synapsie, ktoré by umožnili vytvorenie vesmírneho internetu. V rámci výskumu sa teraz skúma, či sa v týchto bodoch dajú zachytiť rádiové signály. Tento jav skúmali len krátko a zatiaľ nič nenašli, ale toto hľadanie známok mimozemských civilizácií vo vesmíre bolo úplne novým počinom.

Súvisiace články