Zatiahnuté, dažďové prehánky
11°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Na oblohe lietali stovky neznámych objektov: Pentagon dostal strašidelné hlásenia
Zdielať na
Chill

Na oblohe lietali stovky neznámych objektov: Pentagon dostal strašidelné hlásenia

Zdroj: DoD/US Navy

Do Pentagonu dorazili desivé správy.

Či už sme vo vesmíre sami alebo nie, keď sa nad tým zamyslíte, je to takmer jedno, keďže obe možnosti znejú rovnako desivo. Snívanie o mimozemšťanoch a ich hľadaní zamestnávalo ľudstvo po stáročia, možno aj tisícročia.

V posledných mesiacoch vytvoril Pentagon kanceláriu, ktorá sa zaoberá výlučne pozorovaním neidentifikovaných a nerozoznateľných objektov objavujúcich sa na oblohe, vo vode a vo vesmíre. Oddelenie teraz dostalo stovky hlásení, z ktorých niektoré sú dosť nezvyčajné.

Úrad na riešenie anomálií (Anomaly Resolution Office) funguje od júla a prakticky neustále skenuje prostredie okolo nás a hľadá podivné javy. AARO vzniklo preto, lebo vojenskí piloti roky odhaľovali neidentifikované objekty, no často sa báli vystúpiť kvôli rôznym stigmám.

Podľa riaditeľa Pentagonu prichádzajúce správy zachytili osemdesiat rôznych senzorov. Dôležitým faktom však je, že AARO nevzniklo na skúmanie, či mimozemšťania existujú, ale na ochranu národnej bezpečnosti.

„Zatiaľ sme nevideli nič, čo by sa ukázalo ako nebezpečné, ale na nejaké vyhlásenia je priskoro. Naším neodhaleným cieľom je, aby sa odteraz s vnímaním týchto javov neviazala žiadna stigma.

S akýmkoľvek neoprávneným objektom alebo systémom v našom vzdušnom priestore zaobchádzame ako so záležitosťou národnej bezpečnosti."

- uviedol Ronald Moultrie, námestník ministra obrany zodpovedný za spravodajstvo.

Novovzniknutá kancelária tiež pracuje na zlepšení schopnosti identifikovať neznáme objekty a to pomocou nových typov senzorov a rôznych nových technológií. AARCO v súčasnosti spracováva údaje. O podrobnostiach sa určite dozvieme viac v blízkej budúcnosti.

Súvisiace články