Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
NASA zverejnila takú úžasnú fotku Zeme, že sa jej dokonca podarilo vyvrátiť jednu z najhlúpejších teórií ľudstva
Zdielať na
Chill

NASA zverejnila takú úžasnú fotku Zeme, že sa jej dokonca podarilo vyvrátiť jednu z najhlúpejších teórií ľudstva

Zdroj: Pixabay

Vyznávači plochej zeme si môžu trhnúť, NASA poskytla nezvratné dôkazy.

Uznávaní vedci a odborníci NASA určite momentálne sledujú oblohu nad svoje sily, aby sme konečne dostali odpovede na otázky, ktoré nás zaujímali množstvo rokov. Vo vesmíre je nevyspytateľné množstvo tajomstiev a k malým pravdám sa zvyčajne môžeme priblížiť len vďaka dlhej a nákladnej výskumnej práci – no niekedy ľudia nie sú otvorení realite.

Internetom sa v posledných rokoch začala šíriť veľmi zvláštna teória, ktorú mnohí nazývajú hlúpa, pretože veľa ľudí verí, že Zem v skutočnosti nie je guľatá, ale plochá. Títo veriaci na plochú Zem sú čoraz hlasnejší a odhodlanejší, takže to, čo sa na začiatku zdalo ako vtip, je teraz znepokojujúcejšie, pretože ani hmatateľné dôkazy nedokážu presvedčiť týchto ľudí, že naša planéta naozaj nie je plochá.

NASA zverejnila nádhernú snímku Zeme, ktorá snáď poskytne Plochozemcom nezvratný dôkaz, pretože snímka urobená na Medzinárodnej vesmírnej stanici ukazuje Austráliu a slnečné svetlo, ktoré sa na ňu premieta, a navyše môžete dokonale rozoznať krivku našej planéty - kto neverí, nech si pokojne umiestni rovný predmet medzi dva krajné body zemského povrchu na fotke nižšie, keďže "bruško" dokazujúce guľatosť môže vidieť každý.

Každopádne, Medzinárodná vesmírna stanica je 264 míľ, čiže zhruba 424 kilometrov nad Zemou a pohybuje sa rýchlosťou 7,66 km/s, takže výskumníci, ktorí tam pracujú, môžu každý deň vidieť celkom 16 východov a západov slnka – samozrejme, len ak im to dovolí čas popri práci, ktorou prispievajú k tomu, aby sa ľudstvo stále viac dozvedalo o vesmíre a našej planéte.

Tu sú zábery NASA zo Zeme:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa NASA (@nasa)

Súvisiace články