Zatiahnuté
24°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
NASA vydala nečakané oznámenie: Niečo našli na Mesiaci a je to svetová senzácia!
Zdielať na
Video

NASA vydala nečakané oznámenie: Niečo našli na Mesiaci a je to svetová senzácia!

Zdroj: NASA

Úrad informoval o veľkom objave.

Takmer každý deň dôjde k veľkému objavu z vesmíru, pretože NASA vedie dva veľmi dôležité projekty vo vesmíre, rover Perseverance na Marse čoskoro pošle vzorky hornín a sedimentov z červenej planéty na štúdium na Zem a zároveň bude skúmať možné stopy života na Marse a vesmírny teleskop Jamesa Webba tiež sprístupňuje dosiaľ neznáme miesta vo vesmíre svojou senzačne ostrou kamerou.

A NASA o týchto projektoch pravidelne zverejňuje novinky.

Nedávno vyšlo najavo, že na planétu čoskoro dorazia dve minivrtuľníky, ktoré môžu Perseverance pomôcť pri preprave vzoriek. Dávnejšie bolo dokonca na YouTube nahrané video o tom, ako experti z NASA skúmajú možnosť použitia vrtuľníkov na Marse a testy dopadli veľmi úspešne.

Vedecká informačná stránka Futurism, teraz informuje, že NASA urobila na Mesiaci prelomový objav, pretože našli priehlbiny, kde je teplota určite vhodná na udržanie života. Po počítačovom modelovaní špecialisti úradu zistili, že objavené jamy majú teplotu 17 stupňov Celzia. A to je priaznivý obrat aj pre astronautov prichádzajúcich v budúcnosti na Mesiac, pretože teplota na povrchu Mesiaca je dosť extrémna, niekde môže byť nad 100 stupňov Celzia, inde však môže byť -170 stupňov.

Z týchto jám sa dokonca môžu otvárať jaskyne lávových rúr, ktoré by mohli byť dobrým miestom na prežitie pre budúcu kolóniu osadníkov na Mesiaci.

NASA/GSFC/Arizona State University

Súvisiace články