Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Vesmírne erotické pomôcky: Majú zahnať osamelosť astronautov
Zdielať na
Tech

Vesmírne erotické pomôcky: Majú zahnať osamelosť astronautov

Zdroj: Tenga

Pomôcka japonskej spoločnosti už prekročila Kármánovu hranicu, aby poskytla riešenie problému mnohých desaťročí.

Doposiaľ najdlhšie vo vesmíre žil sovietsky astronaut a lekár Valerij Vladimirovič Poľakov, ktorý v rokoch 1994 a 1995 strávil na palube vesmírnej stanice Mir celkom 437 dní a 18 hodín. Keď sa vrátil na Zem, prešiel od kapsule Sojuz po vlastných nohách niekoľko krokov, kým si sadol. Fyzickú kondíciu si udržiaval sústavným tréningom a životosprávou založenou na prísnom dodržiavaní pravidiel, na základe svojich lekárskych pozorovaní zozbieraných z aktivít iných astronautov, ktorým pomáhal udržiavať formu v stave beztiaže a pripravoval ich na problémy návratu. Poľakov však, podľa Guardianu, nevyskúšal jednu metódu na zachovanie fyzickej a psychickej pohody: na otázku využitia sexuálnej bábiky túto myšlienku jednoznačne odmietol.

"Bol som jednoznačne proti tomuto riešeniu. U človeka, ktorý používa takéto veci, sa môže vyvinúť „syndróm bábiky“, inými slovami, začne uprednostňovať bábiku pred manželkou alebo priateľkou, a to aj po návrate na Zem."

- uviedol astronaut.

O tom, či na niektorej z vesmírnych staníc niekedy došlo k sexuálnej aktivite, veľa nevieme, hoci hustý časový harmonogram astronautov, stiesnené prostredie a mikrogravitácia, ktorá komplikuje pohyb, to všetko môže byť prekážkou. Iste, aj v tejto oblasti už prebehli pokusy na zvieratách, pričom reprodukčné schopnosti myší a potkanov študovali na stanici Mir, ale experimenty vo vesmíre so salamandrou, morský ježom, vajíčkami a embryami nepriniesli povzbudivé výsledky. Mikrogravitácia mala na nich zrejme negatívny vplyv.

Odvtedy sa vykonalo mnoho výskumov so životaschopnosťou vajíčok a spermií vo vesmíre, ale ešte predtým, než predstavy o deťoch narodených vo vesmíre alebo na iných planétach získajú konkrétnejšiu podobu, musíme mať na pamäti, že sex nie je len základom budúcej mesačnej/marťanskej kolónie, ale aj účinným spôsobom ako znížiť úzkosť a frustráciu, a zároveň môže výrazne napomôcť pri udržaní psychickej rovnováhy počas dlhého pobytu vo vesmíre.

Táto teória stojí za projektom japonskej spoločnosti na výrobu erotických hračiek Tenga, ktorá v júli po prvý raz v histórii vesmírneho cestovania vyniesla pomôcku vyvinutú pre mužov za Kármánovu hranicu, aby preskúmala účinky stavu beztiaže na zariadení. Tenga Cup nebol od Zeme vzdialený príliš dlho, vrátil sa len desať minút po štarte, pretože Interstellar Technologies, japonská spoločnosť, ktorej raketa nesúca zariadenie patrí, prekoná hranicu vesmíru len tesne. Rakety vystúpia do výšky 90 až 100 kilometrov a potom sa okamžite vrátia na Zem.

Hlavným cieľom Interstellar Technologies je založiť súkromný komerčný sektor v Japonsku, ktorý by sprístupnil výhody vesmíru všetkým prostredníctvom svojich prepravných služieb a znížil náklady na experimenty v stave beztiaže. Za týmto účelom spoločnosť vyvíja  najlacnejšie rakety a raketové odpaľovacie zariadenia, ktoré môžu otvoriť cestu nielen vesmírnym agentúram a miliardárom, ale komukoľvek inému. MOMO je jediná raketa vyrobená a vypustená súkromnou japonskou spoločnosťou, ktorá sa úspešne dostala do vesmíru v roku 2019, keď verzia MOMO-F3 dosiahla výšku 113 kilometrov a následne sa zrútila do Tichého oceánu.

Vlani v júli spoločnosť uskutočnila ďalšie dve úspešné odpálenia rakiet zo svojho strediska na Hokkaido. Prvou bola raketa NEJI, ktorá opustila Zem tretieho júla a druhou bola misia Tenga, ktorá 31. júla vyslala prvýkrát do vesmíru erotickú pomôcku vo vnútri kapsuly, v ktorej bol umiestnený kontajner obsahujúci správy napísané tisíckou ľudí a dve miniatúrne figúrky - Egg Dog a Tenga Robo. Posolstvá, podobne ako slogan celej misie (Láska, sloboda, Tenga a vesmír), hovoria o dôležitosti lásky a slobody, čo sú aspekty života, ktoré sú pre spoločnosť prvoradé, a v duchu ktorých tiež vyvíjajú vesmírne pomôcky na zmiernenie stresu počas misií.

"Sexuálne potreby sú pre ľudstvo rovnako dôležité ako jedenie či spánok, takže chceme pomôcť k vyrovnaniu sa so stresom počas dlhodobých vesmírnych misií."

- vysvetlila Tenga vo svojej správe o misii.

Kapsula okrem erotickej hračky obsahovala správy napísané tisíckou ľudí a dve miniatúrne figúrky - Egg Dog a Tenga Robo.

Tenga

​Projekt so sebou priniesol novinky pre celý japonský vesmírny priemysel a Interstellar Technologies hneď v niekoľkých ohľadoch:

  • bolo to prvýkrát, čo sa vysielalo naživo z vnútra rakety alebo kapsuly súkromnej spoločnosti
  • prvýkrát bol testovaný spôsob vypustenia a následného vyzdvihnutia zásielky
  • a (pravdepodobne) po prvý raz vyniesli do vesmíru erotickú pomôcku

Za významný úspech možno označiť aj samotný návrat figúrky Robo na Zem po jej vypustení, keďže malá figúrka astronauta má iba desať centimetrov a po jej páde do oceánu museli prehľadať dvojkilometrový úsek, aby ju našli. Spoločnosť Tenga v súvislosti s pre nich najdôležitejšou časťou misie, počas ktorej bola pomôcka Tenga cup vybavená senzormi vypustená do vesmíru, vydala len krátke vyhlásenie. V ňom uviedli, že v skutočnosti ešte nevedia, aké informácie im projekt poskytne a aký technologický prelom vo vývoji budúcich vesmírnych sexuálnych hračiek môže priniesť.

​Na margo toho možno celú misiu považovať len za veľmi drahý reklamný ťah, ktorý však bol užitočný ako pre Interstellar Technologies, tak aj výrobnú spoločnosť: raketová spoločnosť má za sebou už tretiu úspešnú misiu a Tenga mohla celému svetu prezentovať plány rozvoja vesmírnych erotických pomôcok.

​Zatiaľ nie je známe, aká bude budúcnosť rekreačných aktivít a erotických pomôcok mimo Zeme, ale je pravdepodobné, že podpora vesmírnej turistiky, výstavba vesmírnych staníc a vesmírnych hotelov vyvinutých súkromnými spoločnosťami a dlhodobé misie na Mesiac a Mars sa blížia, a to všetko prispeje aj k vyriešeniu problému ohľadom vesmírneho sexu.

Súvisiace články