Skoro jasno
13°
Bratislava
Slavomíra
10.10.2024
Odhalili tajné dvere pyramídy: Čaká nás najväčší objav sveta?
Zdielať na

Odhalili tajné dvere pyramídy: Čaká nás najväčší objav sveta?

Zdroj: FreePik

Vedci vstúpili do miesta vo vnútri aztéckej pyramídy v Mexiku, ktoré bolo nedotknuté dvetisíc rokov.aztec

Aztécka kultúra je dnes známa po celom svete a mnohí ľudia si vysoko cenia výdobytky stredoamerickej civilizácie. Je to kultúra, na ktorú sa po stáročia zabúdalo, hoci predtým existovalo obdobie v dejinách, keď boli najvyspelejšími na svete. Boli na čele mnohých vied a potom prišiel rýchly úpadok a o civilizácii sa dlho ani nehovorilo, dokonca džungľa zarástla ich pyramídy a mestá, v ktorých kedysi uprostred prírody žili státisíce ľudí.

Mali neuveriteľne vyspelé zavlažovacie systémy a filtrovanú vodu.

Kultúra Aztékov bola odvtedy znovuobjavená a odborníci sa o ich kultúre dozvedajú čoraz viac, dokonca sa v hĺbke existujúcich stavieb nachádzajú nové štruktúry.

V Teotihuacane, dnes už zničenom meste, sa našli neobyčajné chodby vychádzajúce z pyramídy.

Pôvodne sa myslelo, že ide o prirodzené chodby, jaskyne vytvorené dielom prírody, až neskôr sa zistilo, že ich do zeme vytesali Aztékovia, a to z dobrého dôvodu.

Na ochranu vchodov do týchto chodieb boli postavené múry, aby do nich nikto nemohol vstúpiť.

Mnohé z jaskýň boli vykradnuté, hoci sa v nich kedysi mohlo nachádzať množstvo artefaktov, aleneskôr archeológovia a odborníci našli chodby, do ktorých ľudia nevstúpili už veľmi dávno. Našli sa státisíce predmetov, ktoré kedysi patrili aztéckej materiálnej kultúre. Sošky jaguárov, krokodílie zuby, vyrezávané malé nefritové sošky.

Potom vedci na šokujúce prekvapenie našli v týchto chodbách veľké množstvo ľudských pozostatkov a začali o pyramíde uvažovať ako o akomsi masovom hrobe.

Tu je niekoľko záberov skrytých chodieb, ktoré vedú v podzemí pod pyramídou:

Súvisiace články