Oblačno
13°
Bratislava
Michal, Michaela
29.9.2024
Svetová senzácia: Pri egyptských pyramídach objavili neznámy predmet
Zdielať na

Svetová senzácia: Pri egyptských pyramídach objavili neznámy predmet

Zdroj: FreePik

Objavený predmet vyvolal vášnivé diskusie o tom, prečo boli egyptské pyramídy postavené.

Z egyptských pyramíd vo vnútrozemí púšte sa odkrývajú úžasné veci a v mnohých prípadoch sa vedci stretávajú s tým, že jednoducho nevedia, aký účel mohol mať predmet pred tisíckami rokov v objatí starovekej civilizácie. Vieme o mnohých takýchto objektoch a spája sa s nimi množstvo množstvo teórií. Preto sa o nich veľa píše aj na sociálnych sieťach,

Jedným z nich je takzvaný disk Sabu. Jeden z najstrašidelnejších predmetov starovekého Egypta.

Našiel sa v rohu nekropoly v Sakkáre ešte skôr a odvtedy je predmetom živých diskusií o jeho skutočnom účele. Sabu bol staroveký úradník a bol pochovaný vedľa neho. V egyptskej pôde sa našiel len jeden takýto predmet, preto si vedci lámu hlavu nad tým, na čo sa vlastne pred tisíckami rokov používal.

Ide o veľmi precízne vytesaný kamenný predmet futuristického vzhľadu, ktorý mohol byť vyrobený v 20. storočí. Spája v sebe retro a jednoduchosť, na rozdiel od predmetov, ktoré boli vynesené z prítmia pyramíd v Egypte.

Taktiež pripomína volant, ako sa veľmi často opisuje.

Mnohí bádatelia si myslia, že sa mohol používať na držanie olejovej lampy, iní sa domnievajú, že ide o predmet určený na pomoc pri nejakom vedeckom experimente, a mnohí teoretizujú, že môže ísť o hudobný nástroj. A to je jedno z najprekvapujúcejších tvrdení, ktoré dokonca viedlo k teóriám o tom, čo by vlastne mohli byť egyptské pyramídy.

Táto teória hovorí, že egyptské pyramídy by mohli byť obrovskými hudobnými nástrojmi, ktoré sa v starovekom svete používali na liečenie. S týmto názorom sa stotožňuje len málo ľudí, ale veľmi často sa spomína v súvislosti so záhadným diskom Sabu, o ktorom sa stále nevie nič s istotou, pretože ide o unikátny predmet.

Takto vyzerá:

Súvisiace články