Skoro jasno
16°
Bratislava
Vladislav
25.9.2024
Objavili praveké umenie: Ľudia a dinosaurie stopy na stenách
Zdielať na

Objavili praveké umenie: Ľudia a dinosaurie stopy na stenách

Zdroj: FreePik

Mimoriadny objav, ktorý nám umožňuje nahliadnuť do mysle pravekého človeka.

Staroveká jaskyňa odhalila fascinujúci aspekt ľudskej histórie, ktorý sa vidí len zriedka. Pradávni ľudia vytvárali skalné maľby, ale nielen to, pri výbere povrchu sa od počiatku riadili veľmi zaujímavou skutočnosťou. Nástenné maľby mali určitým spôsobom nadväzovať na zvláštne tvory, ktoré kedysi vládli Zemi, na dinosaury.

Nie je to tak, ako tvrdia mnohí, že človek a dinosaury žili v rovnakom čase, ale naši predkovia pred tisíckami rokov vedeli, že našli niečo výnimočné, keď v skalách našli stopy dinosaurov, a použili umenie, ktoré to odrážalo.

Podobné nástenné umenie bolo objavené v Brazílii, v kotline Sousa.

Odtlačky patria dinosaurom z obdobia kriedy, ktorí chodili po Zemi pred 66 miliónmi rokov. Vedci tvrdia, že kresby sa našli hneď vedľa stôp a zobrazujú ich. Lovci-zberači si boli vedomí, že ide o stopy, a chceli s nimi mať nejakú formu kontaktu. Dávni ľudia sa o tieto stopy zaujímali a pravdepodobne v rámci kultovej činnosti nakreslili nástenné kresby vedľa nich.

Je to ďalší dôkaz toho, že pravekí ľudia veľmi pozorne sledovali svet, v ktorom žili, a to, čo našli, začlenili do svojej viery, čím vytvorili akúsi syntézu s prírodou a živým svetom. Svoj duchovný svet vytvárali tak, že ho spájali s nevysvetliteľnými vecami, ktoré nachádzali vo svete okolo seba.

Tu sú petroglyfy a stopy dinosaurov:

Súvisiace články