Oblačno
18°
Bratislava
Ľuboš, Ľubor
24.9.2024
Má NASA nové dôkazy o mimozemských súvislostiach pyramíd?
Zdielať na

Má NASA nové dôkazy o mimozemských súvislostiach pyramíd?

Zdroj: FreePik

Vedci si myslia, že za umiestnením egyptských pyramíd môže byť niečo skutočne mimozemské.

Egyptské pyramídy boli v poslednom desaťročí predmetom mnohých špekulácií, pričom mnohí naznačujú, že na postavenie gigantických stavieb mohla byť potrebná vesmírna pomoc. Táto teória je veľmi populárna od 60. rokov 20. storočia a v súčasnosti existuje mnoho dokumentárnych filmov zameraných na pyramídy. Mnohí ľudia túto tému milujú a ešte viac ľudí miluje malé iskierky nádeje a mimozemské súvislosti.

Vzťah medzi vesmírom, egyptskými pyramídami a egyptskou civilizáciou v inej konštelácii, môže byť ešte zaujímavejší, keď sa pokúsite pozrieť na to, ako nebo pomáhalo staviteľom o niekoľko tisícročí skôr. Ešte pred niekoľkými rokmi bola medializovaná domnienka, že súhvezdie Orion pripomína polohu troch veľkých pyramíd v Gíze.

Hoci mnohí túto teóriu vyvrátili, dodnes je nesmierne populárna.

Vedci z NASA tvrdia, že egyptské pyramídy mohli byť zladené so starovekými súhvezdiami, takže v skutočnosti jedným z vysvetlení vzájomného vzťahu troch pyramíd a ich umiestnenia môže byť to, že boli umiestnené vedľa seba na základe oblohy. Podľa vedcov z NASA bola pred päťtisíc rokmi, keď sa stavali egyptské pyramídy, severnou hviezdou hviezda s názvom Thuban, ktorá im pomohla pyramídy postaviť. Niektoré prvky vo vnútri pyramíd sú tiež v súlade s polohou hviezd pred tisíckami rokov.

Teraz sa však obloha zmenila a Thuban už nie je našou severnou hviezdou.

O 20 tisíc rokov však bude opäť našou severnou hviezdou.

V minulosti sa vedci domnievali, že miesta na oblohe, ktoré ukazujú na staroveké hviezdy, sú vetracie šachty, ale niektorí výskumníci sa domnievali, že namiesto toho môžu byť spojnicami medzi pyramídou a oblohou, vesmírom, ukazovať na objekty na oblohe, ktoré mohli byť pre starých Egypťanov v dávnej minulosti dôležité, s kultovým a mystickým významom. Verili, že prostredníctvom nich môže byť faraónova duša spojená s vesmírom, a severná hviezda bola považovaná za nezničiteľnú, a tak silne súvisela s ich predstavami o posmrtnom živote.

Meniaca sa identita severnej hviezdy je spôsobená precesiou Zeme, čiže posunom zemskej osi spôsobeným hybnosťou Slnka a Mesiaca.

Pre lepšie pochopenie je tu aj veľmi dobrá grafika:

Súvisiace články