Jasno
17°
Bratislava
Konštantín
19.9.2024
Svetoznámy fyzik odhalil osudové tajomstvo egyptských pyramíd
Zdielať na

Svetoznámy fyzik odhalil osudové tajomstvo egyptských pyramíd

Zdroj: FreePik

Nepublikované listy svetoznámeho vedca Isaaca Newtona odhaľujú tajomstvo egyptských pyramíd.

Egyptské pyramídy sú veľkým svedkom dávnych čias, svedkom tajomného veku ľudstva, sveta, ktorý sa pred tisíckami rokov navždy stratil. A archeológia sa nám už stáročia snaží vyrozprávať príbeh starovekého Egypta, ktorého fascinujúce kúsky histórie boli dlho ukryté v piesku, ale objavenie tajomnej hrobky alebo stavby môže mať obrovský význam pre výskum a vedecký diskurz.

Sir Isaac Newton bol tiež posadnutý záhadami egyptských pyramíd a existuje o nich mnoho poznámok a listov, ale dlho neboli oficiálne známe. Anglický vedec bol skutočným géniom svojej doby, pracoval v oblasti fyziky, matematiky, astronómie a ďalších prírodných vied, ako aj alchýmie.

Veril, že pyramídy sú kľúčom ku koncu sveta.

Newton si myslel, že pyramídy majú veľký metafyzický význam. Na tento účel venoval roky serióznejšiemu skúmaniu tajomstiev pyramíd. Newton sa opieral o matematiku a fyziku, hľadal vo veľkosti pyramíd, číslach a konštrukcii stavby, aby objavil nejaké hlbšie súvislosti, akési tisícročia staré ľudské poznanie. Veril, že by nám mohli pomôcť pochopiť skryté významy Biblie, dokonca poskytnúť odpovede na apokalypsu.

Domnieval sa, že pyramídy by mohli ukrývať podrobnosti o konci sveta a že ich skúmaním by sme sa mohli priblížiť k hlbšiemu pochopeniu apokalypsy. Kniha Zjavenia je plná mystických čísel a symbolov a Newton videl v pyramídach kľúč k ich odomknutiu. A tak očakával, že výsledky jeho výskumu zachránia svet.

Newton veril, že Egypťania disponovali tajnými a ezoterickými vedomosťami o svete, ale že tieto vedomosti sa v jeho dobe stratili a je na vedcoch, aby ich znovu objavili. A pyramídy sa zdali byť ideálnym miestom, kde by Newton mohol začať svoje bádanie.

Ale čo má Orionov pás spoločné s pyramídami?

Súvisiace články