Skoro jasno
13°
Bratislava
Ľudmila, Ľudomila
16.9.2024
Nechcú zverejniť, čo našli vo Veľkej egyptskej pyramíde
Zdielať na

Nechcú zverejniť, čo našli vo Veľkej egyptskej pyramíde

Zdroj: Freepiks

Mnohí považujú za absurdné, že egyptské pyramídy postavili naši technologicky menej zdatní predkovia, a existujú na to aj nezvratné dôkazy.

Súčasný vedecký názor je, že mohutné egyptské pyramídy postavili poddaní ríše približne pred 4 500 rokmi, a to až za niekoľko desaťročí tvrdej práce. Boli však skutočne schopní prepraviť a premiestniť gigantické kamenné bloky? Aj s modernými technologickými štandardmi by to bol veľký problém.

Takzvanú Veľkú pyramídu v Gíze postavil faraón Cheops a je jedným zo siedmich divov starovekého sveta. So svojou výškou 147 metrov bola zároveň najvyššou stavbou na svete po dobu 4 000 rokov.

Podľa švajčiarskeho spisovateľa, dokumentaristu a paleoastronauta Ericha von Dänikena mohli Egypťania postaviť takéto stavby len s pomocou mimozemšťanov, ktorí boli oveľa vyspelejší ako oni. A tvrdí, že má nezvratný dôkaz.

Pred niekoľkými desaťročiami sám navštívil Cheopsovu pyramídu, kde ho zaujali najmä dva malé otvory v kráľovninej komnate. Jeden je na severnej a druhý na južnej stene a vedci sa domnievajú, že môže ísť o nejaký druh ventilačného kanála.

Nemeckého archeológa Rudolfa Gantenbrinka to zaujalo, a tak si vyžiadal a získal povolenie od egyptských úradov, aby cez otvor zasunul robota. Zvláštne bolo, že horninový materiál vo vetracej šachte sa pri postupe stroja neustále menil, pričom nachádzal žulu, pieskovec a alabaster, čo bolo náročné takto skontruovať.

Nakoniec sa kanál po 60 metroch skončil malými dverami s dvoma železnými bránami. O niekoľko rokov neskôr ho s pomocou Národnej geografickej spoločnosti prevŕtali, ale za dverami nenašli nič okrem ďalších dverí vzdialených 23 centimetrov od predchádzajúcich.

Čo by mohli ukrývať? Vŕtalo sa tu za peniaze singapurského dodávateľa, ale výsledky neboli zverejnené. Prečo? Däniken má z dobre informovaných zdrojov informácie, že 23 centimetrov od druhých dverí sa nachádza stena s neznámymi nápismi, ktoré nie sú egyptskými hieroglyfmi. To všetko vyvoláva nespočetné množstvo otázok - sú pyramídy dielom neznámej kultúry?

Súvisiace články