Zatiahnuté
Bratislava
Ctibor
13.9.2024
Fantastický objav v egyptskej hrobke: Takto stavali pyramídy
Zdielať na

Fantastický objav v egyptskej hrobke: Takto stavali pyramídy

Zdroj: FreePik

Bol objavený veľmi dôležitý nález, mnohým ľuďom okamžite zmení názor.

Celý svet žasne nad veľkými egyptskými pyramídami, ktoré sú skutočným unikátom. Napriek tomu, že veda vykonala množstvo výskumov pyramíd, veľa sa skúmalo aj to, kto a ako tieto najväčšie stavby sveta postavil. V priebehu rokov bolo objavené množstvo dôkazov, pričom sa objavilo ešte viac teórií, ale odborníci zatiaľ nedokázali prísť so žiadnym presvedčivým dôkazom o okolnostiach stavby.

Napriek tomu, že gigantické stavby starovekého Egypta sú nemými svedkami fascinujúcej histórie, niekedy za nich hovoria nástenné maľby alebo pamiatky. Starí Egypťania používali aj umelecké stvárnenia, aby nám prezradili, ako tieto stavby stavali.

Najväčšou záhadou stále zostáva, ako mohli tieto kamene premiestňovať, ako mohli zdvíhať obrovské kamenné bloky, ktoré tvoria gigantickú stavbu. Nie náhodou práve tento aspekt stavby vyvolal nespočetné množstvo teórií, ktoré zahŕňajú mimozemskú pomoc a technológiu.

V Djehutihotepovej hrobke sa však našli vyobrazenia logistiky stavby. Djehutihotep bol významným úradníkom, ktorého hrobka je tiež pokrytá mnohými maľbami, ktoré odhaľujú drobné momenty z každodenného života. Jedna z nich ukazuje, ako starí Egypťania premiestňovali tieto obrovské a ťažké kamenné bloky.

Na jednom z obrazov je okrem iného vidieť, ako robotník pred sane, ktoré prevážajú kamenné bloky, nalieva vodu, čo je technika, ktorá v skutočnosti uľahčovala premiestňovanie blokov.

Tu je nástenná maľba:

;

Súvisiace články