Skoro jasno
22°
Bratislava
Miriama
8.9.2024
Šokujúca pravda odhalená: Toto videli vedci v hrobke faraóna
Zdielať na

Šokujúca pravda odhalená: Toto videli vedci v hrobke faraóna

Pozrite si tiež archívne video o významnom objave z čias faraónov.

O najväčšom objave nepočujeme to, čo sa v skutočnosti stalo a čo vedci naozaj videli.

Jedným z najväčších objavov na svete bolo objavenie hrobky faraóna Tutanchamóna, ktorý bol v podstate neznámym vládcom Egypta, ktorý stál na čele ríše veľmi krátko, ale od objavenia hrobky niet slávnejšieho faraóna. Jeho zlatá maska sa stala základným kameňom popkultúry, ak chcete ilustráciu starovekého Egypta alebo dokonca pyramíd, je takmer isté, že dostanete jeho obrázok.

Za posledných sto rokov vyšlo najavo veľa zaujímavých faktov o hrobke a veciach, ktoré sa v nej našli, napríklad Tutanchamonova dýka a jeho slávne sandále. A bohaté nálezy v hrobke viedli všetkých k tomu, že skutočnosť, že táto hrobka nebola po pochovaní vyrabovaná, bola spôsobená aj tým, že sa o nej nevedelo, keďže krádeže z mnohých egyptských hrobiek nasledovali hneď po pochovaní.

Neskôr sa však zistilo niečo iné, keď sa v hrobke našiel veľmi zvláštny predmet.

V malej drevenej skrinke našli niečo zvláštne, pozlátenú leopardiu hlavu, a vedľa nej niečo úplne obyčajné, šatku faraóna, ktorá zostala neporušená.

Bola to zauzlená ľanová šatka, ale nebola prázdna.

V šatke bolo niečo zabalené, odborníci ju tiež otvorili a na svoje prekvapenie v nej našli množstvo drobných zlatých predmetov. Odborníkom a prieskumníkom bolo hneď jasné, že nie je pravda, že hrobka zostala nedotknutá, ale niečo muselo zlodejov vyrušiť.

A to je jeden z dôkazov, ktorý vedci našli: v nájdenej schránke ležali posledné okamihy nájazdu na nedokončenú hrobku starú tisíce rokov.

Tieto neoceniteľné predmety našli vedci v hrobke:

Súvisiace články