Zatiahnuté
15°
Bratislava
Viera
5.10.2024
9000 ročná jaskynná maľba v Afrike: Zobrazuje desivého tvora
Zdielať na

9000 ročná jaskynná maľba v Afrike: Zobrazuje desivého tvora

Pozrite si tiež archívne video o jaskyni mŕtvych netopierov.

Nezvyčajné vyobrazenie objavili výskumníci a odborníci v Afrike, ale existuje logické vysvetlenie.

S rozmachom sociálnych médií sa takmer bežným javom stal obsah s falošnými obrazmi, ktoré tvrdia, že boli nájdené na egyptských pyramídach, starovekých mayských či aztéckych príšerách alebo dokonca v oblasti Stonehenge. Obrázky sa nás snažia presvedčiť, že už starí ľudia zobrazovali svojich bohov na malých miniatúrach alebo ich maľovali na steny či boky budov.

Medzi mnohými hoaxami a falošnými obrázkami sa však nájdu aj také, ktoré skutočne zobrazujú zvláštne mimozemské bytosti a sú skutočné. Jeden z nich pochádza z Afriky, z Alžírska. Jaskyňa Tassili je miestom úžasných zázrakov, ale mnohé z jej vyobrazení sú dosť zvláštne, dalo by sa povedať až desivo mimozemské.

Jaskyňa sa nachádza na Sahare a ponúka pohľad na dávnu vieru ľudstva. Pred očami návštevníka ožíva pokladnica umenia pravekého ľudstva. Jaskynný systém je pre svoje veľmi bohaté artefakty zapísaný aj na zozname svetového dedičstva UNESCO. Prekvapivo sa v jaskynnom systéme nachádza viac ako 15 000 jaskynných malieb.

Tieto drobné kresby zobrazujú každodenný život ľudí, ktorí v tejto oblasti žili v dávnych dobách, dôležité aspekty ich spôsobu života, ich vzťah k prírode, ich vieru a mystické vízie.

Sú tu dokonca kresby staré 12 000 rokov.

V jaskyni sa nachádza aj 9 000 rokov stará šamanská maľba, ktorú odborníci objavili v 50. rokoch 20. storočia. Na maľovanej kresbe vidno šamana v psychedelickom stave, ktorý je obklopený malými hríbikmi, čo je odkaz starých ľudí na to, že už prešiel do inej dimenzie, jeho podvedomie otvorilo úplne nový horizont myslenia, hľadá niečo v inom svete, návod na liečenie alebo nejaké poznanie.

Obrazy jaskyne tiež výrazne zdôrazňujú symbiózu medzi človekom a prírodou.

Tu sa nachádza ohromujúce vyobrazenie:

 

Súvisiace články