Polojasno, dažďové prehánky
20°
Bratislava
Diana
1.7.2024
Astronaut NASA zverejnil výnimočnú fotografiu egyptských pyramíd
Zdielať na

Astronaut NASA zverejnil výnimočnú fotografiu egyptských pyramíd

Pozrite si tiež archívne video o egyptských artefaktoch.

Musel na ňu dlho čakať, ale stálo to za to. Takto sme tri veľké pyramídy vedľa seba nikdy nevideli.

Na Zemi neexistuje mystickejší výtvor ako egyptské pyramídy a každý má na tieto gigantické diela svoj názor. Niektorí sa na ne pozerajú s nadhľadom a vedecky, iní debatujú o pôvode ľudstva. Teórie siahajú až ku hviezdam a často sa pri ich dotýkaní dokonca dotýkajú mimozemského zásahu,

že mohlo ísť o akési elektrárne vyrábajúce energiu.

Existuje však veľa dôkazov o tom, že tieto pyramídy mohli byť postavené aj bez mimozemskej špičkovej technológie. Máme záznamy o tom, ako sa pracovalo, existujú vyobrazenia, ako sa mohli obrovské kamenné bloky prepravovať, a na mieste sa našli nástroje. A najnovšie sa zistilo, že popri troch veľkých pyramídach kedysi tiekli dnes už neviditeľné ramená Nílu, takže nie je náhoda, že tieto pyramídy boli postavené práve tu.

Dokonalý obraz z vesmíru

Astronaut NASA vo výslužbe Terry Virts strávil veľa času na Medzinárodnej vesmírnej stanici a veľa svojho času zachytával dokonalé snímky ikonických krajiniek a budov na Zemi. Virts tam nakoniec strávil o mesiac viac času, ako sa pôvodne predpokladalo, a podarilo sa mu zachytiť dokonalý obraz troch veľkých egyptských pyramíd a mesta, ktoré s nimi bezprostredne susedí.

Snímka je zaujímavá, pretože len veľmi zriedkavo sa podarí odfotiť druhú stranu pyramíd s Káhirou v pozadí, zvyčajne je v pozadí rozľahlá nekonečná púšť.

Virtsova fotografia:

V minulosti boli vo vnútri pyramídy objavené tajné chodby, zmapované kozmickým žiarením, a takto vyzerá pyramída zvnútra.

Súvisiace články