Polojasno
12°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Tajomstvo stavby egyptských pyramíd ukrývala záhadná diera
Zdielať na

Tajomstvo stavby egyptských pyramíd ukrývala záhadná diera

Pozrite si tiež archívne video o tom, ako to vyzerá vnútri Cheopsovej pyramídy.

Vedci našli schody hlboko v púšti.

Legendy o okolnostiach stavby egyptských pyramíd, ktoré sú často predmetom verejných debát, vedú mnohých k záveru, že za nimi môže byť mimozemský zásah. A na tomto presvedčení, samozrejme, stavajú aj populárne dokumentárne filmy súčasnosti. Ide o žáner, v ktorom existuje nespočetné množstvo príležitostí na vytvorenie nesmierne populárnych seriálov, ktoré obchádzajú vedecké dôkazy.

Nie je teda náhoda, že tieto seriály sa na televíznych kanáloch hromadia.

ARGUMENTY SÚ ZVYČAJNE PRESVEDČIVÉ, PRETOŽE V SERIÁLOCH ČASTO CHÝBAJÚ PROTIARGUMENTY, ROVNAKO AKO ARCHEOLÓGOVIA.

Ale aké sú dôkazy napríklad o tom, že monumentálne pyramídy postavili Egypťania?

Odborníci často vyvracajú tieto zdanlivo pravdepodobné teórie a napriek mnohým konšpiračným teóriám veda priniesla množstvo dôkazmi podložených objavov o skutočných stavebných metódach.

IFLScience informoval o tom, ako archeológovia našli dôkazy o stavebných technikách, ktoré používali starí Egypťania. Osobitnú pozornosť venujú štruktúram podobným schodom, ktoré sa našli v púšti a ktoré pomáhali premiestňovať obrovské kamenné bloky. Tieto dôkazy boli objavené v starovekej alabastrovej zrúcanine v Hatnube, ktorej rozkvet sa zhoduje s výstavbou veľkých pyramíd v Gíze vrátane Cheopsovej pyramídy. Objav lomov naznačuje, že starí Egypťania dokázali presúvať veľké kamenné bloky po strmých svahoch. Robotníci v týchto lomoch používali aj laná, aby bloky vyniesli na povrch.

Súvisiace články