Jasno
15°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
V pyramídach našli dôkazy o super vedomostiach Egypťanov
Zdielať na

V pyramídach našli dôkazy o super vedomostiach Egypťanov

Pozrite si tiež archívne video o tom, čo skolilo Tutanchamóna.

Egypťania vedeli, že meteorit priletel na Zem z vesmíru.

Keď hovoríme o Egypťanoch, zvyčajne hovoríme o pyramídach a v priestore popkultúry je najznámejším príbehom objavenie hrobky faraóna Tutanchamóna a jeho zlatej masky. Odvtedy sa nám rozprávajú príbehy o faraónovej kliatbe a všetko ostatné je zatienené legendami, hoci jedným z najzaujímavejších nálezov, jedným z najvzrušujúcejších predmetov v hrobke bola dýka zo železa získaného z meteoritov, tak často označovaná ako zázračná zbraň z vesmíru.

Vedci v tejto súvislosti urobili veľmi zaujímavý objav.

Dýka bola vyrobená z materiálu, ktorý sa zachytil na Zemi po prílete železného meteoritu. Neskôr viaceré štúdie dospeli aj k záveru, že Tutanchamonov starý otec mohol dýku dostať od kráľa Mitanni. Vedeli však Egypťania, že spadla z oblohy?

ODBORNÍCI DOSPELI K ZÁVERU, ŽE ÁNO, MOHLI.

Ale ako to zistili?

IFLScience informoval, že odborníci z hieroglyfov nájdených v pyramídach vyvodili, že Egypťania mohli vedieť, že meteority padajú z oblohy. Kľúčové je, že egyptológovia zistili, že slovo železo v hieroglyfoch bolo transformované. V textoch sa objavila nová fráza: "železo z oblohy". Podľa vedcov za modifikáciu slova železo pravdepodobne môže konkrétna udalosť, meteorický dážď alebo obrovský náraz, ktorý Egypťania videli a zažili pred tisíckami rokov a ktorý v nich zanechal taký hlboký dojem, že sa výraz železo zmenil.

Nápisy na pyramídach staré už takmer 4 000 rokov nesú tento nápis a slová železo a nebo sú v mnohých nápisoch zameniteľné, pretože Egypťania si boli vedomí, že meteority a železo k nim prichádzajú zhora.

 

Súvisiace články