Jasno
13°
Bratislava
Lukáš
18.10.2024
Nález pod Čiernou pyramídou v Egypte šokoval vedcov
Zdielať na

Nález pod Čiernou pyramídou v Egypte šokoval vedcov

Pozrite si tiež archívne video o tom, čo skolilo Tutanchamóna.

Piesok pohltil úžasnú vec.

Egypt dodnes ukrýva úžasné tajomstvá, preto niet divu, že v nedávnej epizóde seriálu The Unknown spoločnosti Netflix najznámejší archeológovia tejto krajiny odkrývali miesta a veci pod zemou, ktoré ľudia nenavštívili tisíce rokov, a v relácii aj skutočne otvorili hrobku. Samozrejme, našli sa v nej aj senzačné nálezy a v relácii sa dokonca hovorí o objavení jednej z najstarších stratených egyptských pyramíd,

ale jej poloha je stále neznáma.

Málokto však vie, že nie tak dávno sa v Egypte podaril úžasný objav, keď vedci identifikovali stratený staroveký labyrint. Labyrint je predmetom mnohých legiend, z ktorých niektoré sa dokonca spájajú s Atlantídou, a existuje aj mnoho zaujímavých príbehov o dokumentoch ukrytých v tomto tajnom zariadení.

O tejto záhadnej stavbe písali historici už v štvrtom storočí a istý renesančný učenec dokonca na základe spisov nakreslil obrázok, ako mohla vyzerať. Neskôr belgickí vedci našli dôkazy, a, že labyrint bol skutočný a nie iba rozprávka, ktorá sa zachovala v starovekých zvitkoch pre potomkov. Mohol sa nachádzať hneď pod a vedľa čiernej pyramídy cisára Amenemheta III. v Dahšúre, a to na niekoľkých úrovniach.

Pozostatky labyrintu sa našli už v roku 1800 a odborníci dospeli k záveru, že kamene boli neskôr použité na výstavbu neďalekého mesta, a preto obrovská stavba zmizla. V podzemí sa však možno stále skrývajú pozostatky, no zatiaľ vedci našli len stopy a na veľké vykopávky sa ešte len čaká, hoci mnohí odborníci sa domnievajú, že je to záhadnejšie ako pyramídy.

 Takto vyzerá legendárna Čierna pyramída uprostred púšte:

Súvisiace články