Polojasno
25°
Bratislava
Lea
29.4.2024
More na breh vyplavilo obrovské monštrum: Okoloidúci zostali vydesení
Zdielať na

More na breh vyplavilo obrovské monštrum: Okoloidúci zostali vydesení

Pozrite si tiež archívne video o tom, prečo žraloky útočia.

Na pláži sa našiel obrovský tvor, pohľad naňho bol strašidelný.

Na brehy Írska vyplavilo žraloka tigrieho, ktorého napokon odniesli vedci. Po pitve sa o žralokovi zistilo niekoľko vecí. Jedno je však isté, každý, kto zbadal tohto obrovského tvora, musel byť vystrašený a vydesený na smrť. Našťastie nedošlo k žiadnej tragédii a nikoho tento obrovský tvor vo vode nechytil.

V poslednom čase sa na verejnosti opäť trochu oživili reči o megalodonoch, a to napriek tomu, že vyhynuli už pred tromi miliónmi rokov. Čeľaď živočíchov, do ktorej megalodon patril, Otodontidae, je dnes už vyhynutá, ale širší rod Lamniformes, teda žraloky ostronosé, je stále silne zastúpený viacerými tvormi.

Patria medzi ne veľké biele žraloky, žraloky tigrie a napríklad mako rýchly, ktoré majú podobné vlastnosti ako najväčšia ryba sveta, ktorá kedysi dorastala do dĺžky 20 metrov, uvádza denník Daily Star.

MALOZUBÝ ŽRALOK TIGRÍ NÁJDENÝ PRI POBREŽÍ ÍRSKA TIEŽ PATRIL DO ČEĽADE LAMNIFORMES A PITVALI HO VEDCI Z TRINITY COLLEGE DUBLIN. ZISTILO SA, ŽE MÁ PODOBNÉ VLASTNOSTI AKO REGIONÁLNY ENDOTERM - INÝMI SLOVAMI, SÚ TEPLOKRVNÉ.

Keďže teplota oceánov stúpa, tieto endotermné tvory musia zmeniť svoje prirodzené návyky, aby sa s tým vyrovnali. Už samotný fakt, že žralok tigrí bol nájdený na britských ostrovoch, keď sa zvyčajne nedostanú ďalej na sever ako do Francúzska, by mohol byť znamením, že veci už prebiehajú v plnom prúde. Inými slovami, globálne otepľovanie nie je žiadny výmysel, jeho dôsledky vidíme na Zemi čoraz častejšie.

Súvisiace články