Zatiahnuté
14°
Bratislava
Viola
18.5.2024
46-ročný tajomný signál z vesmíru konečne odhalený
Zdielať na
Video

46-ročný tajomný signál z vesmíru konečne odhalený

Zdroj: Pexels

Záhada bola konečne vyriešená, hoci mnohí si mysleli, že sa to nikdy nestane.

Dnes, keď sa neustále objavujú pozorovania UFO, sa do popredia dostáva otázka, či sme vo vesmíre sami. Dokonca aj jeden americký dôstojník nedávno na vypočúvaní uviedol ako fakt, že mimozemšťania existujú, ale keďže zatiaľ neexistujú žiadne presvedčivé dôkazy, pravda zostáva predmetom vášnivých diskusií - hoci vedci sa zhodujú, že vzhľadom na obrovskú rozlohu galaxie je takmer nemožné, aby inteligentný život existoval len na Zemi.

Ešte v roku 1977 došlo k zvláštnej udalosti, ktorá je podľa mnohých dôkazom, že mimozemšťania z vesmíru existujú a že sa nás snažia kontaktovať. Z vesmíru bol zachytený záhadný signál, ktorý odborníci nedokázali vysvetliť, nech sa snažili akokoľvek. Vysielanie, známe ako signál Wow!, dostalo svoj názov podľa toho, že keď ho výskumník zaznamenal na papier, napísal naň: Wow!

ZÁHADNÝ SIGNÁL WOW! BOL CELÉ DESAŤROČIA PREDMETOM MNOHÝCH TEÓRIÍ, Z KTORÝCH ŽIADNA NEBOLA VEDECKOU KOMUNITOU JEDNOMYSEĽNE PRIJATÁ, ALE TERAZ, PO 46 ROKOCH, SA ZDÁ, ŽE SA KONEČNE NAŠLO RIEŠENIE, KTORÉ JE JEDNODUCHŠIE, AKO BY STE SI MYSLELI.

Niektorí verili, že ide o správu od mimozemšťanov, a iní, že ide o rádiový signál z hviezdy. Teraz skúsený odborník Antonio Paris našiel odpoveď na desaťročia starú záhadu, po dlhom pátraní zistil, že signál Wow! s najväčšou pravdepodobnosťou pochádzal z kométy 266P/Christensen, ktorá v čase vzniku nahrávky prechádzala okolo.

Antonio Paris a jeho kolegovia získali údaje a vtedy si všimli podobnosť medzi signálom Wow! a signálmi kométy. Tento nový objav by mohol vysvetliť, prečo sa sila signálu Wow! zmenila, pretože ak skutočne pochádzal z prechádzajúcej kométy, je logické, že nebol súvislý - na základe doterajších odborných ohlasov sa všetci zhodujú, že sa to zatiaľ javí ako najpravdepodobnejšie vysvetlenie.

Ak vás to zaujíma, môžete si vypočuť signál Wow! tu:

Súvisiace články