Oblačno
21°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Skutočný horor: Portál do podsvetia v mystickej jaskyni?
Zdielať na
Video

Skutočný horor: Portál do podsvetia v mystickej jaskyni?

Zdroj: Pixabay

Zistilo sa, že v hrôzostrašnej jaskyni privolávali mŕtvych.

Jaskyňa v jeruzalemských kopcoch bola skutočne mystickým miestom, kde sa ľudia mohli rozprávať s mŕtvymi v nádeji, že spoznajú budúcnosť. Jedného dňa by sa dokonca mohla stať základom pre desivý horor. Mystika v minulosti môže byť naozaj strašidelná.

Miesto známe ako jaskyňa Te'omim naháňa hrôzu aj niektorým vedcom. Je plná ľudských lebiek a iných artefaktov súvisiacich s nekromantiou a vedci ju opisujú ako možný "portál do podsvetia".

Samozrejme, pojem "nekromant" sa už veľmi nepoužíva. Ide o osobu, ktorá sa zaoberá mágiou mŕtvych, nekromantiou. Nekromant dokáže rozhýbať telá mŕtvych alebo ovládať ich duše. V hororoch vidíme, aké nebezpečné je pokúšať sa o tieto veci.

Autori novej štúdie pri analýze nálezov v jaskyni tvrdia, že podobné veci sa robili aj na strašidelnom mieste.

Zaujímavé je, že staré archeologické opisy jaskyne Te'omim z 19. storočia ukazujú, že miestni obyvatelia ešte stále pripisovali liečivú silu pramenitej vode, ktorá v jaskyni vyviera. Nedávno výskumníci objavili v zákutiach jaskyne rímske artefakty, z ktorých mnohé mohli slúžiť na komunikáciu s mŕtvymi.

Hoci je ťažké interpretovať funkciu týchto starovekých predmetov, výskumníci dodali, že napríklad ľudské lebky sa používali v celej Rímskej ríši pri mystických rituáloch na komunikáciu s mŕtvymi. Pri takýchto rituáloch sa pravidelne používali olejové lampy, pretože účastníci hľadali budúcnosť na základe tvarov vytvorených plameňmi.

Zbrane sa medzitým uchovávali v jaskyni, pretože duchovia posmrtného života sa údajne báli kovov, najmä bronzu a železa.

Súvisiace články